Στο ΣτΕ η Χ.Α. για την αναστολή της χρηματοδότησής της

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 21:20
UPD:21:29
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013.

A- A A+

Να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής που αποφάσισαν οι Υπουργοί Οικονομικών , Εσωτερικών και Δικαιοσύνης,  ζητεί το κόμμα με προσφυγή που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παράλληλα, ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο που θα διατάσσει την αναστολή της απόφασης των Υπουργών.

Στην προσφυγή, η Χρυσή Αυγή  επισημαίνει ότι με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεκίνησε μία προσπάθεια  διασύνδεσης του κόμματος με τη δολοφονία, αλλά  και τρομοκράτηση των στελεχών, μελών, υποστηρικτών και ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής που, όπως επισημαίνεται είχε ως κύριο ενορχηστρωτή την Κυβέρνηση και εκφραζόταν μέσω των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η Χρυσή Αυγή, στην προσφυγή τάσσεται και κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που όπως λέει, είχαν ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή από την στιγμή που  υιοθετούσαν άκριτα όλες  τις κατηγορίες κατά της κόμματος χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα αντίκρουσης.

Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής, για τη φυσική και πολιτική εξόντωση της ΧΑ ήταν, όπως τονίζει το κόμμα,  η σύλληψη του γ.γ Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών.

Όπως αναφέρεται στην σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και με τη συμμετοχή του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη για το θέμα της Χρυσής Αυγής, στις 27-9-2013, είχαν προαναγγελθεί οι ποινικές διώξεις σε βάρος βουλευτών του κόμματος, ενώ είχε εξαγγελθεί και η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα των οποίων η ηγεσία  διώκεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι από την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης υφίσταται μείζονα οικονομική ζημιά, καθώς δεν θα λάβει τη χρηματοδότηση για το 2013 που ανέρχεται σε 873.114 ευρώ, όπως επίσης δεν θα λάβει την αντίστοιχη του 2014, ούτε θα λάβει τη χρηματοδότηση για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαρτίου 2014. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περίπτωση που υπάρξουν αμετάκλητα απαλλακτικά βουλεύματα ή αμετάκλητη αθωωτική απόφαση τα χρήματα των χρηματοδοτήσεων θα δοθούν άτοκα στην Χρυσή Αυγή.

Λόγω της αναστολής της χρηματοδότησης υπάρχει αδυναμία καταβολής των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων της χρυσής Αυγής, των μισθωμάτων των γραφείων του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 4 Απριλίου 2014.

newsroom naftemporiki. gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή