«Μάτια στον ουρανό» με προηγμένο drone - ιπτάμενη κάμερα

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 15:03
UPD:15:03
Parrot
A- A A+

Βιντεοκάμερα των 14 ΜΡ, ενσωματωμένο GPS, ειδικούς αισθητήρες για σταθεροποίηση εικόνας και συμβατότητα με το σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift διαθέτει το Bebop, το νέο εξελιγμένο drone της εταιρείας Parrot.

Το βίντεο που καταγράφει το αεροσκάφος μπορεί να προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο σε smartphone ή tablet, ενώ ο χειρισμός του είναι δυνατός μέσω εφαρμογής iOS ή Android, αλλά και μέσω ειδικού τηλεχειριστηρίου (Skycontroller).

PARROT

Η αυτονομία του Bebop ωστόσο είναι ιδιαίτερα μικρή: μόλις 12 λεπτά πτήσης, κάτι που αποτελεί μειονέκτημα, ειδικά σε σχέση με τα υπόλοιπα, προηγμένα χαρακτηριστικά του, όπως η δυνατότητα αιώρησης όταν ο χειριστής «αφήνει» τον έλεγχό του.

Στην ουσία το Bebop αποτελεί μία «ιπτάμενη κάμερα», η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της USA Today, «στοχεύει» πέρα από την αγορά των χομπιστών, σε επαγγελματικούς πελάτες (λ.χ αρχιτέκτονες, φωτογράφους, σκηνοθέτες). Επίσης, η συμβατότητα με το Oculus Rift παρέχει μία εμπειρία πρώτου προσώπου - «ματιών στον ουρανό», η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό που αναμένεται να ασκήσει ιδιαίτερη έλξη στους φίλους της τεχνολογίας.

MASHABLE/KARISSA BELL

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του Bebop (μόνο ότι θα είναι άνω των 300 δολαρίων), το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2014. Σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρεία είχε κυκλοφορήσει το 2010 το AR Drone, ένα quadcopter – παιχνίδι, ο χειρισμός του οποίου ήταν δυνατός μέσω iPhone. Το 2012 είχε κυκλοφορήσει μία βελτιωμένη έκδοσή του, ωστόσο το Bebop (AR Drone 3.0) δείχνει ότι η Parrot «ανεβάζει τους ρυθμούς της».

Προτεινόμενα για εσάς