Μ. Γλέζος: Συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εάν αλλάξουν στάση

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 13:29
UPD:14:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», δηλώνει πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες.

Ο κ. Γλέζος βλέπει μεν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών, αλλά, όπως λέει, ακόμα και να μην είναι αυτοδύναμος πάλι θα ζητήσει συμμαχίες. «Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς τον λαό. Ο λαός θα αποφασίζει για όλα.»

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, τότε «θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους», λέει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ερωτηθείς για τα κόμματα με τα οποία θα συνεργαζόταν στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος λέει: «Όλα βέβαια. Εκτός της Χρυσής Αυγής». Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «εάν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή