Συγκροτήθηκε επιτροπή στήριξης Αλ. Τσίπρα για την Κομισιόν

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 20:37
UPD:20:42
EPA/ALESSANDRO DI MEO
A- A A+

Στη συλλογή 180 υπογραφών προχώρησαν ανένταχτοι πολίτες και  πολιτικές κινήσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Ειδικότερα εκπρόσωποι κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, «Κοινωνική Συμφωνία», «Η Κοινωνία Πρώτα» και «Αριστερή Προοπτική») ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση «Επιτροπής υποστήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι κοινή τους εκτίμηση είναι πως η σημασία και οι συμβολισμοί της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα υπερβαίνουν κατά πολύ τα στενά κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ και αποκτούν εθνική διάσταση, ότι υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της χώρας και έχουν πανευρωπαϊκή δυναμική.

Επίσης μεταξύ άλλων τονίζουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, που θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους και τη λειτουργία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Για τους λόγους αυτούς, αναφέρουν, αποφάσισαν να εργαστούν για την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα και όπως ανακοινώνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σύνθεση της επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα γίνει συλλογή υπογραφών με βάση το κείμενο που επισυνάπτεται.

Αναλυτικά οι υπογραφές στο κείμενο της πρωτοβουλίας έχουν ως εξής:

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών τονίζεται μια γενικευμένη δυσπιστία σκιάζει την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ότι οι 26 εκ. άνεργοι αποδεικνύουν ότι η ύφεση ενδημεί πλέον στην Ευρώπη. Η εργασία σταδιακά απογυμνώνεται από δικαιώματα και πως η  Ευρώπη έχει πάψει να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες.

Είναι η ώρα της Αριστεράς να πάρει το λόγο, αναφέρεται  και μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ή τουλάχιστον η ζώνη του κοινού νομίσματος, πρέπει να λειτουργεί βάσει ενός κοινοτικού προϋπολογισμού που θα εγκρίνεται  από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και θα πραγματοποιήσει το New Deal που χρειάζεται η σύγχρονη Ευρώπη.

Χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα, ως μια πρόταση ελπίδας επισημαίνοντας ότι η Αριστερά είναι ιστορικά μια κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη.

«Χωρίς την Αριστερά, το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι ευρωπαϊκό» καταλήγει το κείμενο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή