Νιγηρία: 11 τα κορίτσια που απήγαγε την Τρίτη η Μπόκο Χαράμ

Νέος απολογισμός
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 12:41
UPD:13:07
REUTERS/AKINTUNDE AKINLEYE
A- A A+

Ο αριθμός των κοριτσιών τα οποία απήχθησαν την Κυριακή στη βορειοανατολική Νιγηρία, στην τελευταία απαγωγή η οποία αποδίδεται στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, ανέρχεται σε 11, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τοπικό αξιωματούχο.

Μετά την επίθεσή τους, το βράδυ της Κυριακής, σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο, οι απαγωγείς επιτέθηκαν και σε δεύτερο γειτονικό χωριό και «απήγαγαν άλλα τρία κορίτσια», δήλωσε ο Χάμπα Τάντα, δημοτικός αξιωματούχος.

Τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης είχαν αρχικά ανακοινώσει την Τρίτη ότι οκτώ κορίτσια απήχθησαν από το χωριό Ουαράνμπε στην περιοχή της τοπικής κυβέρνησης των Γκουόζα στην Πολιτεία Μπόρνο.

EURONEWS

Οι απαγωγές πραγματοποιήθηκαν τρεις εβδομάδες αφού η Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή», απήγαγε περισσότερες από 270 μαθήτριες από οικοτροφείο στο Τσίμποκ, στην Πολιτεία Μπόρνο.

Ο αρχηγός της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπάκαρ Σεκάου απείλησε τη Δευτέρα να πουλήσει ως σκλάβες τις μαθήτριες. Παραμένει ασαφές πόσα παραμένουν κρατούμενα, αφού μερικά κατάφεραν να δραπετεύσουν μετά την απαγωγή τους.

EURONEWS

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν αποδέχθηκε πρόσφορά για άμεση βοήθεια από τις ΗΠΑ για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των τρομοκρατών, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε πως οι ενέργειες της Μπόκο Χαράμ μπορεί να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή