Μπάσκετ Α1: Εκκίνηση στα πλέι οφ

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 09:40
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ στην Α1 Ανδρών με τη διεξαγωγή των τεσσάρων πρώτων αγώνων στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης και την ολοκλήρωση των σειρών να κρίνεται στις δύο νίκες.

Οι νικητές θα προκριθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ οι ηττημένοι θα καταταγούν στις θέσεις 5-8 της τελικής κατάταξης σύμφωνα με τις θέσεις που είχαν καταλάβει στην κανονική περίοδο.

Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός, που θα έχει το πλεονέκτημα έδρας ως και τους τελικούς, θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Πατρών. Μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, οι «πράσινοι» έχουν στόχο να κατακτήσουν και φέτος το νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη των πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας μέχρι και την ημιτελική φάση, με πρώτο αντίπαλο τον Άρη στο ΣΕΦ. Εκτός φάιναλ-4 και ο πρωταθλητής Ευρώπης τις δύο τελευταίες περιόδους, δεν έχει άλλο στόχο πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν χωρίς τον Γκιόργκι Σερμαντίνι (κάκωση στο αριστερό γόνατο) στην προημιτελική φάση, αφού ο Γεωργιανός σέντερ θα μείνει εκτός για μία εβδομάδα. 

Φαβορί απέναντι στον ΚΑΟ Δράμας είναι ο Πανιώνιος, με τον τεχνικό των Δραμινών, Νέναντ Μάρκοβιτς, να βρίσκει απέναντί του την ομάδα της οποίας διατέλεσε παίκτης και προπονητής στο παρελθόν, στην πρώτη συμμετοχή του ΚΑΟΔ σε πλέι οφ. 

Τέλος, το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι χωρίς αμφιβολία το ΠΑΟΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Ο «Δικέφαλος» υπερτερεί σε εμπειρία και η ΑΕΝΚ σε ενθουσιασμό, αν και από μόνη της η κατάληψη της 5ης θέσης και η συμμετοχή στα πλέι οφ αποτελεί ήδη έναν άθλο για τη «νεοφώτιστη» ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το πρόγραμμα: 

16:05 Ολυμπιακός-Άρης (ΝΕΡΙΤ)
18:00 Πανιώνιος-ΚΑΟ Δράμας (NOVASPORTS)
19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών (ΝΕΡΙΤ)
20:00 ΠΑΟΚ-ΑΕ Νέας Κηφισιάς (NOVASPORTS)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις