Αποσύρθηκε τροπολογία για την προαγωγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 21:12
UPD:21:18
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Χ. Αθανασίου (φωτ. αρχείου) παρενέβη και ενημέρωσε ότι θα αποσυρθεί η τροπολογία από το νομοσχέδιο που ήδη συζητείτο στην Ολομέλεια.

A- A A+

Απέσυρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου την τροπολογία για την διαδικασία προαγωγής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, που συζητούσε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής επεσήμανε στον υπουργό ότι έβαλε το θέμα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για τους πάγκους των λαϊκών αγορών ως να θεωρούσε ο υπουργός ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης σχετίζεται με τις λαϊκές αγορές.

Ο Χ. Αθανασίου παρενέβη και ενημέρωσε ότι θα αποσυρθεί η τροπολογία από το νομοσχέδιο που ήδη συζητείτο στην Ολομέλεια. Μετά από λίγο μετέβη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και ανακοίνωσε και τυπικά την απόσυρση.

Η επίμαχη ρύθμιση αφορούσε την διαδικασία προαγωγής του προέδρου και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου Επικρατείας και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή