Πέρασε από τη Βουλή το ν/σ για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 19:18
UPD:19:24
EUROKINISSI/ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εποπτεία στα πιστωτικά ιδρύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία για ορισμένα άρθρα και τροπολογίες, οι οποίες υπερψηφίσθηκαν από 144 βουλευτές και καταψηφίσθηκαν από 99 βουλευτές.

Η ονομαστική ψηφοφορία αφορούσε:

  • άρθρο 141 για την δυνατότητα της Τράπεζας της Ελλάδος να αποφασίζει για τη διαδικασία μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων από ένα πιστωτικό ίδρυμα σε ένα άλλο.
  • άρθρο 168 για την αναδρομική απαλλαγή της Τράπεζας Πειραιώς από φόρους και τέλη που όφειλε μετά την απόκτηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, πρότεινε να παραμείνει η οφειλή της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά να αποπληρωθεί αργότερα.
  • άρθρο 172 για την χρήση αιγιαλού από ξενοδοχειακές μονάδες, κέντρα αναψυχής και επιχειρήσεις κάμπινγκ έναντι αντιτίμου.
  • άρθρο 179 για την αποζημίωση των πρώην εργαζομένων στις θυγατρικές του ΕΟΜΜΕΧ. Το άρθρο καταψηφίσθηκε από την βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου.
  • τροπολογία για ΝΕΡΙΤ με την οποία της δίνονται κατά χρήση, διαχείριση ή εκμετάλλευση τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΡΤ.

Ο Γ. Στουρνάρας αποδέχθηκε δύο τροπολογίες βουλευτών: α) τη μισθολογική εξίσωση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, αλλά διορίστηκαν με καθυστέρηση, μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, β) την καθυστέρηση εφαρμογής μέχρι το επόμενο έτος, του φετινού Προεδρικού Διατάγματος που ορίζει τα σωματικά κριτήρια εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές.

Αντίθετα ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε:

  • την διακομματική τροπολογία 185 Βουλευτών που ζητούσαν να είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. Από το 2015 δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή, και, όπως είπε ο Γ. Στουρνάρας, αυτό αποτελεί «προαπαιτούμενο» για την αποδέσμευση της δόσης.
  • την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση όσων έχουν μετοχές εταιρειών και κάτω από ποσοστό 0,5%, λέγοντας ότι χρειάζεται διαβούλευση.
  • τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Κόλλια και του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή για την τη συνέχιση της λειτουργίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών με μέλη ενεργούς αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή