Ευ. Βενιζέλος: Αν δεν μας στηρίξει ο λαός, δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που δεν μας αναλογούν

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 18:30
UPD:21:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο κ. Βενιζέλος (φωτ. αρχείου) σημείωσε πως «θα ήταν κρίμα τώρα που αρχίσαμε την έξοδο από την κρίση, αυτό να διασαλευθεί για λόγους αμιγώς πολιτικούς».

A- A A+

Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της ΝΕΡΙΤ, διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στην οποία μετέχει, «δεν είναι ούτε "τσόντα" ούτε ουρά, δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά, είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας».

«Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά» πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, «που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια, άρα δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση».

Αναφερόμενος στον ελληνικό λαό, τόνισε πως «πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως «θα ήταν κρίμα τώρα που αρχίσαμε την έξοδο από την κρίση, αυτό να διασαλευθεί για λόγους αμιγώς πολιτικούς», ενώ άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα και οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. «Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο» συμπλήρωσε.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή