Νεανική ενέργεια στο Βοb Theatre Festival

Στο Bios, από τις 5 έως τις 11 Μαΐου
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 08:40

«Αύξηση».

A- A A+

Η νέα πνοή του ελληνικού θεάτρου θα φυσήξει με τη δύναμη της νιότης και της φρεσκάδας της στο Βοb Theatre Festival, το σημαντικότερο Φεστιβάλ νεανικού θεάτρου, που επιστρέφει δυναμικά για έβδομη συνεχή χρονιά, στο Bios, από τις 5 έως τις 11 Μαΐου.

Το Βοb Theatre Festival περιλαμβάνει πρεμιέρες, νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν, διαγωνισμούς, αυτοσχεδιασμό, stand - up comedy, πάρτι και μουσική. Στο διαγωνιστικό μέρος του, το Scratch Night συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, με δέκα νεοσύστατες  διαγωνιζόμενες ομάδες και έπαθλο  500 ευρώ, αλλά και 10 παραστάσεις από την καινούρια σεζόν. Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα γίνει διαγωνισμός αυτοσχεδιασμού Improv comedy και ο διαγωνισμός Stand - up Comedy Ultimate 5 Λεπτά Δόξας.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις ανακοινώσεις των νικητών και τις απονομές των βραβείων, αλλά και με ένα μεγάλο πάρτι, υπό τους ήχους των Polkar, του συγκροτήματος του Γιώργου Παπαγεωργίου.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2».

Πρεμιέρες

Η παράσταση «Κακή πίστη» του Μιχάλη Μαθιουδάκη διερευνά το φιλοσοφικό ερώτημα: πώς η κακή πίστη ή αυτό - εξαπάτηση καθίσταται δυνατή. Ακροβατώντας στα όρια της περφόμανς, η παράσταση «Πυρηνική οικογένεια» της ομάδας Cheek - Bones ακολουθεί την καθημερινότητα μιας ασύμβατης οικογένειας, αποκλεισμένης από τον έξω κόσμο, και έχει διακριθεί στο 1ο και 2ο Site Specific Festival και στο Handmade and Recycled Festival.

Σε μια Αθήνα όπου το κακό εξαπλώνεται ραγδαία, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν θα τα καταφέρει, θα φοβηθεί και θα υποκύψει, στην παράσταση «Σούπερ γλυκός Περγαμόντος» της ομάδας Ηa!, που νίκησε στον διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival 2011.

Η παράσταση «If only» της ομάδας Cake Tree Theatre Company είναι μια μελοδραματική επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη», και έχει περιοδεύσει μέχρι και την Κορέα, όπου έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival 2012.

«R.I.P. Romeos Ioulieta Panta» .

Φετινές παραστάσεις

Η «Διαβολιάδα», η επίκαιρη ποιητική αλληγορία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, παρουσιάζεται από την ομάδα Ubuntu. Σε σκηνοθεσία της Ελεάνας Τσίχλη, ένας ευσυνείδητος υπάλληλος που χάνει τη δουλειά του, στην προσπάθειά του να βρει το δίκιο του, μπλέκεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνηγητό, όπου η πεζή καθημερινότητα μπερδεύεται με την πιο τρελή και παράδοξη φαντασίωση.

Ο «Διχοτομημένος υποκόμης» ζωντανεύει σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, από τρεις ηθοποιούς που αφηγούνται, αναπαριστούν και, ενίοτε, υπονομεύουν την παράξενη ιστορία του. Η «Αύξηση» του Georges Perec, που παρουσιάζεται από την ομάδα 4Frontal, σε σκηνοθεσία του Θανάση Ζερίτη, είναι μια κωμική αλληλουχία, που ακολουθεί τη σκέψη ενός υπαλλήλου, ο οποίος προσπαθεί να ζητήσει αύξηση. Η παράσταση κατέλαβε την τρίτη θέση στο Scratch Night του περσινού Bob Theatre Festival.

Η παράσταση «Κάτι διαφορετικό» της ομάδας C for Circus, που μιλά για τη διαφορετικότητα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Scratch Night του περσινού Bob Theatre Festival. Το «Μόνον ωραία», σε διασκευή - σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, είναι μια μουσική παράσταση για μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο ημερολόγιο της Καίτης Σφακιανάκη.

«Ο Μουνής».

Ο «Μουνής» της Λένας Κιτσοπούλου, που παρουσιάζεται από την ομάδα 4Frontal, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη, είναι μια ιστορία ακραία και απόκοσμα βίαιη, στην οποία όλοι ξέρουν και όλοι σιωπούν. Στην «Περσινή αρραβωνιαστικιά» της Ζυράννας Ζατέλη, που παρουσιάζεται από την ομάδα Elephas tiliensis, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγαρτζίδη, μια γυναίκα θυμάται τον πρώτο της έρωτα.

Στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», σε σκηνοθεσία - διασκευή των Κώστα Γάκη και Αθηνάς Μουστάκα, δύο ηθοποιοί αναμετρώνται με το κείμενο του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων. Στην παράσταση  «Τα λουλούδια στην κυρία» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, παρουσιάζεται η ιστορία τριών φίλων, οι οποίοι είναι ερωτευμένοι με το κορίτσι του απέναντι μπαλκονιού.

«Τον άυλο εσένα».

Το έργο «Τον άυλο εσένα» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, επίσης σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, ψυχολογικού θρίλερ, σάτιρας και πολιτικού προβληματισμού, παρακολουθεί την προσπάθεια ενός καλλιτέχνη να αποσπάσει ένα πολυπόθητο βραβείο.

Η παράσταση  «Ψέματα ή αλήθεια», το πολιτικό παραμύθι που παρουσιάζεται από την ομάδα Mind the Gap, σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Σύρου, και μας ταξιδεύει σε μια μακρινή πολιτεία, όπου όλοι οι άνθρωποι ζούσαν λέγοντας παραμύθια και τα χρήματα ήταν περιττά, κέρδισε τα βραβεία Κοινού και Επιτροπής στο διαγωνιστικό του 1st Handmade and Recycled Theater Festival. Η παράσταση «R.I.P. Romeos Ioulieta Panta» των Δημήτρη  Κουρούμπαλη, Κατερίνας Λούρα και Φρόσως Κορρού αφηγείται την ιστορία δύο νέων που ερωτεύονται, ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης.

«Τα λουλούδια στην κυρία».

Αναλυτικό πρόγραμμα Φεστιβάλ

Δευτέρα 5 Μαΐου

18:45: Scratch Night (προκριματικός) - Main (120΄)
19:30: «Πυρηνική οικογένεια» - Basement (60΄)
21:15: «Τα λουλούδια στην κυρία»  - Main (60΄)
21:30: Διαγωνισμός Stand - up Comedy (προκριματικός) - Basement (120’)

Τρίτη 6 Μαΐου

18:45: Scratch Night (προκριματικός) - Main (120’)
19:30: «If only» - Basement (60’)
21:15: «Ο Μουνής» - Main (70’)
21:30: Διαγωνισμός Stand - up Comedy (προκριματικός) - Basement (120’)

Τετάρτη 7 Μαΐου

19:00: Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού (προκριματικός) - Main (120’)
19:00: «Ψέματα ή αλήθεια» - Basement (70’)
21:15: «Διαβολιάδα» - Main (90’)
21:30: «Μόνον ωραία» - Basement (60’)

Πέμπτη 8 Μαΐου

18:45: Scratch Night (προκριματικός) - Main (120’)
21:15: «Σούπερ γλυκός Περγαμόντος» - Main (60’)
21:30: «Περσινή αρραβωνιαστικιά» - Basement (70’)

Παρασκευή 9 Μαΐου

18:45: Scratch Night (προκριματικός) - Main (120’)
20:30: «R.I.P. Romeos Ioulieta Panta» - Μπαρ πάνω από το bios (55’)
21:15: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» - Main (90’)
21:30: «Ψέματα ή αλήθεια» - Basement (70’)
22:00: «R.I.P. Romeos Ioulieta Panta» - Μπαρ πάνω από το bios (55’)

Σάββατο 10 Μαΐου

18:30: «Ο διχοτομημένος Υποκόμης» - Basement (90’)
19:00: Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού (τελικός) - Main (120’)
20:30: «Τον άυλο εσένα» - Basement (60’)
21:15: «Κάτι διαφορετικό» - Main (70’)
22:00: «If only» - Basement (60’)
23:00: «Κακή πίστη» - Main (60’)

«Πυρηνική οικογένεια».

Κυριακή 11 Μαΐου

19:00: Scratch Night (τελικός) - Main (120’)
20:00: «Αύξηση» - Basement (70’)
21:15: Διαγωνισμός Stand - up Comedy (τελικός) - Main (120’)
22:00: «Πυρηνική οικογένεια» - Basement (60’)
23:00: Πάρτι Λήξης - Front, ανακοίνωση νικητή Διαγωνισμού Stand - up Comedy, ανακοίνωση νικήτριας ομάδας Scratch Night,
συναυλία Polkar.

Πληροφορίες
Bios: Πειραιώς 84 - Αθήνα, τηλ.: 210 3425335. Τιμή εισιτηρίου:  γενική είσοδος: 9 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς