Την απελευθέρωση Αμερικανού δημοσιογράφου ζήτησε ο Αλ Σαντρ

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 11:31
A- A A+

Ο Σιϊτης ριζοσπάστης ηγέτης, Μοκτάντα Αλ Σαντρ, ζήτησε από τους απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου, Μίκα Γκάρεν. να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο, δήλωσε η αδελφή του δημοσιογράφου σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της που μετέδωσε σήμερα το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάϊ.

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Μοκτάντα Σαντρ και ο Στρατός του Μάχντι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του. Εμείς, η οικογένειά του, ελπίζουμε να συμβεί αυτό. Ευχαριστούμε πολύ», τόνισε η Εβα Γκάρεν.

Ο 36χρονος Γκάρεν απήχθη στις 14 Αυγούστου μαζί με τον διερμηνέα του Αμίρ Ντόσε σε αγορά της Νασιρίγια.

Προχθές το βράδυ το δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ, Αλ-Τζαζίρα, μετέδωσε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μιας άγνωστης μέχρι σήμερα ιρακινής οργάνωσης με την ονομασία «Τάγματα των Μαρτύρων», η οποία απειλούσε να σκοτώσει τον αμερικανό δημοσιογράφο, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις δεν αποσύρονταν από τη Νατζάφ, εντός 48 ωρών.

Στις 16 Αυγούστου, η μνηστή του Γκάρεν, Μέρι Ελεν-Κάρλτον, με την οποία ήλθε σε επαφή η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», απηύθυνε έκκληση στους απαγωγείς να απελυθερώσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», κάλεσαν χθες τον Μοκτάντα Σαντρ, να απειλευθερώσει τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή