Κόσμος
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2004 11:31

Την απελευθέρωση Αμερικανού δημοσιογράφου ζήτησε ο Αλ Σαντρ

Ο Σιϊτης ριζοσπάστης ηγέτης, Μοκτάντα Αλ Σαντρ, ζήτησε από τους απαγωγείς του Αμερικανού δημοσιογράφου, Μίκα Γκάρεν. να τον αφήσουν αμέσως ελεύθερο, δήλωσε η αδελφή του δημοσιογράφου σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της που μετέδωσε σήμερα το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάϊ.

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Μοκτάντα Σαντρ και ο Στρατός του Μάχντι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του. Εμείς, η οικογένειά του, ελπίζουμε να συμβεί αυτό. Ευχαριστούμε πολύ», τόνισε η Εβα Γκάρεν.

Ο 36χρονος Γκάρεν απήχθη στις 14 Αυγούστου μαζί με τον διερμηνέα του Αμίρ Ντόσε σε αγορά της Νασιρίγια.

Προχθές το βράδυ το δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ, Αλ-Τζαζίρα, μετέδωσε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα μιας άγνωστης μέχρι σήμερα ιρακινής οργάνωσης με την ονομασία «Τάγματα των Μαρτύρων», η οποία απειλούσε να σκοτώσει τον αμερικανό δημοσιογράφο, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις δεν αποσύρονταν από τη Νατζάφ, εντός 48 ωρών.

Στις 16 Αυγούστου, η μνηστή του Γκάρεν, Μέρι Ελεν-Κάρλτον, με την οποία ήλθε σε επαφή η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», απηύθυνε έκκληση στους απαγωγείς να απελυθερώσουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», κάλεσαν χθες τον Μοκτάντα Σαντρ, να απειλευθερώσει τον Αμερικανό δημοσιογράφο.