Η Microsoft διορθώνει κενό ασφαλείας του Internet Explorer

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 13:14
UPD:13:14
SHUTTERSTOCK

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ευάλωτες αποδείχτηκαν όλες οι εκδόσεις από τον Internet Explorer 6 μέχρι και την έκδοση 11.

A- A A+

Η Microsoft ανακοίνωσε μία σειρά από διορθώσεις που αφορούν το σύνολο των εκδόσεων του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο, Internet Explorer, έπειτα από κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Το κενό ασφαλείας που αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, ήταν σε θέση να επιτρέψει σε hackers να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή του χρήστη, να εγκαταστήσουν προγράμματα, να διαγράψουν δεδομένα ή απλά να επισκεφτούν «κακόβουλες» ιστοσελίδες.

Μάλιστα, το κενό ασφαλείας ήταν τόσο έντονο που η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες προέτρεπαν τους χρήστες να χρησιμοποιούν προσωρινά εναλλακτικούς browsers, μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Ωστόσο, η Microsoft υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα υπήρξε ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός περιστατικών, που βασίζονταν στο συγκεκριμένο κενό ασφαλείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ευάλωτες αποδείχτηκαν όλες οι εκδόσεις από τον Internet Explorer 6 μέχρι και την έκδοση 11.

Για το λόγο αυτό οι διορθώσεις που ανακοίνωσε η Microsoft αφορούν και το λειτουργικό σύστημα Windows XP, αν και επίσημα η εταιρεία έχει πάψει να το υποστηρίζει. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Microsoft λόγω της χρονικής εγγύτητας της παύσης υποστήριξης του παλαιού λειτουργικού συστήματος και της εμφάνισης του κενού ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική εταιρεία παρέχει διορθώσεις ασφαλείας για τα Windows XP, μόνο για επιχειρήσεις που έχουν αποφασίσει να πληρώσουν για τέτοιου είδους τεχνική υποστήριξη, ενώ το τελευταίο patch θα αφορά το σύνολο των χρηστών.

Παρά την εξέλιξη η Microsoft συνεχίζει να προτρέπει τους χρήστες που ακόμη χρησιμοποιούν τα XP να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους σε πιο σύγχρονα και ασφαλή λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows 7 και Windows 8.1.

Προτεινόμενα για εσάς