Αίγυπτος: Νεκρός ένας στρατιώτης σε επίθεση αυτοκτονίας

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 10:50
UPD:10:52
REUTERS/STRINGER/EGYPT

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε σημείο ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας στο νότιο τμήμα της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και ένας στρατιώτης, ενώ μια δεύτερη βομβιστική επίθεση στην ίδια περιοχή προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην Ελ-Τουρ, μια πόλη στην κύρια οδό ανάμεσα στο Κάιρο και το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ-Σέιχ. Τουλάχιστον τρία ακόμη μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν. 

Τρεις Αιγύπτιοι τραυματίσθηκαν κατά την δεύτερη επίθεση η οποία σημειώθηκε νοτιότερα, στην οδό ανάμεσα στην Ελ-Τουρ και το Σαρμ Ελ-Σέιχ, με στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζομένους της τουριστικής βιομηχανίας. 

EURONEWS

Οι φονικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων της τάξης έχουν πολλαπλασιασθεί στην Αίγυπτο αφότου ο στρατός καθαίρεσε, τον περασμένο Ιούλιο, τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και άρχισε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής των οπαδών του.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές έχουν σημειωθεί στο Σινά, αλλά εδώ και μερικούς μήνες έχουν επίσης επεκταθεί στο Δέλτα του Νείλου και στην πρωτεύουσα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή