Champions League: Τσέλσι - Ατλέτικο για μια θέση στον τελικό

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 13:25
UPD:13:28
REUTERS/EDDIE KEOGH

Η προπόνηση της Ατλέτικο στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

A- A A+

Ο ημιτελικός ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν μπορεί να ήταν το glamour παιχνίδι στους «τέσσερις» του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το αυθεντικό ποδόσφαιρο παίζεται στο άλλο ζευγάρι.

Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεκδικήσουν απόψε στο Λονδίνο (21:45, Δ.Τ.) το εισιτήριο που απέμεινε για τον φετινό τελικό στο «Λουζ», έχοντας αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από την αναμέτρηση της ισπανικής πρωτεύουσας που είχε λήξει 0-0.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο προέρχεται από την εκπληκτική νίκη (2-0) στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος που θα παίξει σε τελικό με τρίτη διαφορετική ομάδα, μετά τις Πόρτο και Ίντερ. 

Οι «μπλε» δεν θα ενισχυθούν από τους Λάμπαρντ και Μίκελ, Μάτιτς και Σαλάχ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αλλά στον αντίποδα έχουν έτοιμους τους Τέρι, Αζάρ, Ετό, ενώ και ο Τσεχ προπονήθηκε κανονικά χθες.

Η Ατλέτικο προέρχεται επίσης από μεγάλη εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της Βαλένθια, είναι το φαβορί για τον τίτλο στην Ισπανία αλλά φιλοδοξεί να παίξει και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για να ολοκληρώσει εντυπωσιακά μια άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκάμπι, θα συναντηθεί απόψε για πέμπτη φορά με την Τσέλσι.

Εξαιρουμένου του πρώτου αγώνα, αυτό το ενδιαφέρον ζευγάρι είχε αναμετρηθεί στο Σούπερ Καπ το 2012, με την Ατλέτικο να επικρατεί 4-1 στο Μονακό, ενώ την περίοδο 2009-2010 συνυπήρξαν στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, η Τσέλσι νίκησε 4-0 στο Λονδίνο και έφυγε με 2-2 από τη Μαδρίτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις