Κυβέρνηση: Με τα μάτια στραμμένα στην Ελιά

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 12:23
UPD:12:23
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, σημείωσε ότι «αν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα», θέτοντας ευθέως ζήτημα διατήρησης της κυβερνητικής σταθερότητας.

A- A A+

Ανεξέλεγκτη μοιάζει πλέον η κατάσταση στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς με αρκετά στελέχη να δηλώνουν ευθέως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά και το Μαξίμου να διαπιστώνει ότι η πολυπόθητη σταθερότητα, προϋπόθεση για τα σχέδια της επόμενη μέρας, περνά μέσα από την κάλπη.

Το μέτρο και τη σοβαρότητα του διακυβεύματος της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης έθεσε χθες για πρώτη φορά με εμφατικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας και όσους εντός του Μαξίμου θεωρούν τον κυβερνητικό εταίρο τον «μεγάλο ασθενή».

Ο κ. Βενιζέλος, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, σημείωσε ότι «αν δεν σταθεί το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά, υπάρχει σοβαρό θέμα», θέτοντας ευθέως ζήτημα διατήρησης της κυβερνητικής σταθερότητας.

Μάλιστα η αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Άννας Ασημακοπούλου -με αφορμή τις θέσεις του κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση- η οποία για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, «άδειαζε» τον κυβερνητικό της εταίρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η κατάσταση πλέον στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς «είναι ανεξέλεγκτη». Αυτό δημιουργεί προβλήματα και στη λειτουργία της κυβέρνησης. Ακόμη και για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ήρθε σήμερα στη Βουλή, ο Κώστας Σκανδαλίδης έσπευσε να δηλώσει ότι αν περιλαμβάνει νέα μέτρα δεν θα το ψηφίσει.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος που συμπράττει με το ΠΑΣΟΚ στην Ελιά δήλωσε ότι αν τα κόμματα που δεν θέλουν εκλογές καταψηφιστούν στις ευρωεκλογές τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσφυγή στις κάλπες.

Την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος ανέβασε τους τόνους έναντι της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι η Αγίου Κωνσταντίνου λειτουργεί παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ για να εισπράξει την απάντηση της ΔΗΜΑΡ ότι ο έχει «απολέσει κάθε αίσθηση του μέτρου».

«Όσο και να εντάξει κανείς τα παραπάνω στο συνηθισμένο ανέβασμα των τόνων εν όψει εκλογών», παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, «η κατάσταση στην κεντροαριστερά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Αυτό καθιστά την επόμενη μέρα των εκλογών εξαιρετικά περίπλοκη, με την πορεία της Ελιάς να είναι όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βενιζέλο, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση, το μεγάλο ερωτηματικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή