Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον Δ. Κούρκουλα

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 18:13
UPD:18:18
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο κ. Κούρκουλας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προεδρία της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) την οποία αναλαμβάνει η Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2014 (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την αισιοδοξία του για την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρα από την κρίση το 2014 εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας κατά την παρέμβασή του στην 1η ετήσια συνάντηση των διαπιστευμένων στην Ελλάδα Πρεσβευτών, «The Ambassadors Circle», «Re-launching the National Product of Greece», που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι η έξοδος από την κρίση θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα συμβάλει καθοριστικά στην ευημερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών και αναφέρθηκε αναλυτικά στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο στις αγορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η κυβέρνηση εξελέγη τον Ιούνιο 2012 με δύο σαφείς εντολές: Πρώτον να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και δεύτερον να βάλει την Ελλάδα και πάλι στο προσκήνιο για την επίτευξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Όπως είπε ο πρώτος στόχος έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας.

«Θέλουμε έναν βιώσιμο αναπροσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών», υπογράμμισε ο υφυπουργός και υποστήριξε ότι οι εξαγωγές και ο τουρισμός είναι οι προφανείς πηγές για την ανάπτυξη .

Σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούρκουλας, το υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, συμβάλλοντας μέσω του διπλωματικού δικτύου που διαθέτει, στη στήριξη των επιχειρήσεών μας στις αγορές του εξωτερικού και προσελκύοντας ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η οικονομική διπλωματία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ο κ. Κούρκουλας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην προεδρία της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) την οποία αναλαμβάνει η Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι η χώρα μας θα προσπαθήσει να αναπτύξει περαιτέρω την ειρηνική επίλυση των περιφερειακών διενέξεων.

Σημειώνεται ότι η 1η ετήσια συνάντηση των διαπιστευμένων στην Ελλάδα πρεσβευτών, διοργανώνεται από τον Γενικό Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτη Μίχαλο, προκειμένου να ενημερωθούν οι ξένοι διπλωμάτες από στελέχη της Κυβέρνησης και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Εθνικού Προϊόντος της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή