PiPhone: Το κινητό που φτιάχνεις μόνος σου

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 13:49
UPD:13:49
Dave Hunt
A- A A+

Φαίνεται ότι η Google με το Project Ara δημιούργησε μία νέα μόδα. Απόδειξη η κατασκευή του κινητού τηλεφώνου PiPhone, βασισμένου στον μίνι υπολογιστή Raspberry Pi, με συνολικό κόστος 158 δολαρίων.

Τη συσκευή κατασκεύασε ο χρήστης Dave Hunt χρησιμοποιώντας σαν βάση έναν μίνι υπολογιστή Raspberry Pi. Πρόσθεσε ένα Sim900 GSM/GPRS module στο οποίο προσαρμόζεται η κάρτα SIM της συσκευής, έναν διακόπτη on/off, έναν μετατροπέα για την μπαταρία LiPoly (πολυμερών λιθίου) και ένα μικροσκοπικό TFT monitor. Το σύνολο των εξαρτημάτων αγοράστηκαν από το Adafruit και το eBay. 

Ο κατασκευαστής της συσκευής δημιούργησε το δικό του περιβάλλον χρήσης και με το PiPhone είναι σε θέση να πραγματοποιεί και να λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις ή να στέλνει και να λαμβάνει γραπτά μηνύματα και δεδομένα. Η συσκευή λειτουργεί με μία κοινή κάρτα SIM που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από οποιοδήποτε κατάστημα.

Το συνολικό κόστος για τη δημιουργία του PiPhone ανήλθε στα 158 δολάρια (λιγότερο από 115 ευρώ), στα οποία συμπεριλαμβάνονται 48 δολάρια για το GSM module, 40 δολάρια για την οθόνη και άλλα 40 δολάρια για τον μίνι υπολογιστή Raspberry Pi.

Το αξιοσημείωτο στην ιστορία του PiPhone είναι το γεγονός ότι για την κατασκευή του δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, ούτε καν ειδικός εξοπλισμός. Ο λόγος είναι απλός: όλα τα εξαρτήματα είναι ήδη διαμορφωμένα και ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα συναρμολογήσει, σε λιγότερο από μία ώρα.

Μόνο ελάττωμα, όπως σημειώνει και ο κατασκευαστής του PiPhone, είναι το γεγονός ότι υπερθερμαίνεται και προτείνει να χρησιμοποιείται χωρίς… κάλυμμα.

 

Προτεινόμενα για εσάς