Τα αρχικά δεδομένα του Project Ara της Google

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 23:20
Google
A- A A+

Κατά τη διάρκεια του πρώτου συνεδρίου για developers του Project Ara, η Google αποκάλυψε μια σειρά πληροφοριών που σχετίζονται με το πρόγραμμα δημιουργίας του «συναρμολογούμενου» κινητού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Project Ara, Paul Eremenko, προβλέπεται η οργάνωση δύο ακόμη αντίστοιχων συνεδρίων, ένα τον Ιούλιο και ένα τον Σεπτέμβριο, ενώ η κυκλοφορία των πρώτων συλλογών, έκδοσης beta, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015.

Επίσης, ο Paul Eremenko μίλησε και για τη γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος, η οποία θεωρεί ότι είναι να φέρει τις ανοικτές ιδέες του Android και στο επίπεδο του hardware. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στόχος είναι ο «εκδημοκρατισμός του hardware οικοσυστήματος, να γίνει τελείως ανοικτό, ώστε οι δημιουργοί των συστατικών του προγράμματος να μπορούν να έχουν άμεση επαφή με τον τελικό καταναλωτή».

GOOGLE

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και ορισμένες ιδέες σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος. Για παράδειγμα η πρόσβαση στον Ara Configurator απ’ όπου θα μπορεί να γίνεται η επιλογή χρώματος των επιλεγμένων κομματιών ή θα μπορεί να γίνεται upload μία φωτογραφία η οποία θα μπορεί να εκτυπώνεται πάνω στα υπό παραγγελία κομμάτια. Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια ακόμη και για την εκτύπωση τρισδιάστατων επιφανειών για προσθήκη στις συσκευές.

Ο Eremenko υποστήριξε ότι οι συσκευές που θα προκύψουν από το Project Ara θα έχουν διάρκεια ζωής που θα εκτείνεται στα πέντε με έξι χρόνια, σε αντίθεση με τα smartphones που χρησιμοποιούμε σήμερα, για τα οποία υπάρχει η τάση να τα αλλάζουμε σχεδόν κάθε δύο χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ara smartphone θα βασίζεται σε ένα βασικό μεταλλικό πλαίσιο που θα κατασκευάζεται από την Google και πάνω σε αυτό θα μπορούν να προσαρμόζονται διάφορα modules εξοπλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες του καταναλωτή. Τα διάφορα modules θα προέρχονται από εξωτερικούς κατασκευαστές και αυτά που θα επιλέγονται θα συγκρατούνται μεταξύ τους και με το βασικό πλαίσιο με τη χρήση μαγνητών.

Προτεινόμενα για εσάς