Επίθεση με νεκρούς μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 22:55
UPD:23:03
REUTERS/ANDREEA CAMPEANU

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 15 τοπικών αρχηγών και τριών μελών της Οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Νάνγκα Μπογκουίλα, περίπου 450 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Μπανγκουί.

Εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε την είδηση χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οιπερισσότεροι σκοτώθηκαν ότι η κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δέχθηκε επίθεση την ώρα που οι τοπικοί αρχηγοί πραγματοποιούσαν συνάντηση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Νωρίτερα ειρηνευτικά στρατεύματα συνόδευσαν περίπου 1.300 μουσουλμάνους που αποχώρησαν από το Μπανγκουί.

Με την αποχώρησή τους ακολούθησαν λεηλασίες στη συνοικία τους, η οποία ήταν ένας από τους τελευταίους θύλακες μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα της χώρας που σπαράσσεται από τη θρησκευτική βία.

Πληροφορίες θέλουν τις ειρηνευτικές δυνάμεις να παραμένουν αδρανείς όταν χριστιανοί, ορισμένοι οπλισμένοι με ματσέτες και τόξα και βέλη, έσπευδαν να διαλέξουν σπίτια στη βόρεια συνοικία PK12 του Μπανγκουί, η οποία ήταν ένα προπύργιο των μουσουλμάνων στο νότο της χώρας.

Μερικοί από τους μουσουλμάνους που έφευγαν πυρπόλησαν τα αυτοκίνητά τους, καθώς δεν μπορούσαν να τα πάρουν μαζί τους στην αυτοκινητοπομπή, αλλά δεν ήθελαν και να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν οι χριστιανοί αφού εκείνοι φύγουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή