«Η Ρωσία θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την απελευθέρωση των μελών του ΟΑΣΕ»

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 11:44
UPD:17:37
REUTERS/VASILY FEDOSENKO

Οδοφράγματα έχουν στηθεί μπροστά από κατειλημμένα από φιλορώσους κτήρια στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

A- A A+

Η Ρωσία θα κάνει ότι χρειαστεί για να ελευθερωθούν τα μέλη του ΟΑΣΕ στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον πρέσβη της Ρωσίας στον Οργανισμό.

Πιστεύουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ελευθερωθούν το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε ο Αντρέι Κελίν σε σχόλιό του, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS. «Η Ρωσία ως μέλος του ΟΑΣΕ θα κάνει κάθε απαιτούμενο βήμα για τον σκοπό αυτό», δήλωσε ο ίδιος.

Ιατρική βοήθεια

Ανάγκη για επείγουσα ιατρική περίθαλψη έχει ένας από τους διεθνείς παρατηρητές που κρατούνται από φιλορώσους αποσχιστές στο Σλαβιάνσκ, δήλωσαν οι αρχές ασφαλείας της Ουκρανίας.

«Οι επίσημοι απεσταλμένοι του ΟΑΣΕ κρατούνται υπό απάνθρωπες συνθήκες», αναφέρει στο επίσημο site της η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας.

Μεταξύ αυτών που κρατούνται υπάρχει και ένα πρόσωπο που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι αρχές της Ουκρανίας είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια αλλά οι αποσχιστές έχουν απορρίψει την προσφορά τους.

EURONEWS

«Οι τρομοκράτες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους ομήρους ως ανθρώπινη ασπίδα», αναφέρει η ανακοίνωση. Η ομηρεία των παρατηρητών φέρεται να συντονίστηκε από Ρώσους πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με το Κίεβο αποτελούν ειδική ρωσική ομάδα, ωστόσο, η Ρωσία αρνείται ότι έχει στρατιώτες ή άτομα της ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή