Επώδυνες κυρώσεις για την Ρωσία προαναγγέλλει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ

Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 00:29
UPD:00:32
REUTERS/JONATHAN ERNST

«Συνεργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας για να εξασφαλίσουμε πως όταν θα το κάνουμε, θα το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

H κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνεργάζεται με τους συμμάχους της με στόχο ο επόμενος γύρος των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας να είναι πιο οδυνηρός για τη ρωσική οικονομία, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λου.

«Συνεργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους μας για να εξασφαλίσουμε πως όταν θα το κάνουμε, θα το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε ο Λου στην ραδιοφωνική εκπομπή Marketplace.

Νωρίτερα την Παρασκευή ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία εκατηγορώντας τη Μόσχα πως δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της εξέτασης νέων κυρώσεων, και είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Μόσχα δεν έχει κάνει αρκετά για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, ακολούθησαν ανάλογες ανακοινώσεις τόσο από τη Γαλλική Προεδρία όσο και από τον Λευκό Οίκο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή