Ευρωλίγκα: Εκτός φάιναλ-4 και ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 23:30
UPD:26/04/2014 00:07
EPA/ALBERTO MARTIN

Μπουρούσης και Πέτγουεϊ.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός πάλεψε πολύ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά έχασε στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των προημιτελικών με τη «βασίλισσα» με 83-69 και παραδίδει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπη, τίτλο τον οποίο κατάκτησε για δύο συνεχείς περιόδους, καθώς οι Μαδριλένοι έφτασαν στο 3-2 και στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του Μιλάνου θα παίξουν με την Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την αμυντική ολιγωρία τους στην τελευταία περίοδο και την αδυναμία στην επίθεση, όπου ο Σπανούλης πάλευε μόνος για την ανατροπή. Κορυφαίος του απερχόμενου πρωταθλητή Ευρώπης ήταν ο αρχηγός του με 19 πόντους και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ματ Λοτζέσκι με 15. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, εξουδετέρωσε τον Μπουρούση κάτω από το καλάθι και με τους Λοτζέσκι (2 τρίποντ), Σπανούλη (1) σήκωσε κεφάλι στο σκορ στο 5΄ με 9-7. Όμως, ο Μίροτιτς ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα του Πέτγουεϊ και οι γηπεδούχοι πέρασαν με 13-9, με γκολ-φάουλ του Κόλινς έγινε το 13-12 αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός «κόλλησε» και η Ρεάλ ξέφυγε με 18-12.

Ο Πέτγουεϊ απάντησε από την ίδια θέση, ενώ με τον Σπανούλη να επιστρέφει στο 14΄ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 27-23 στο 16΄. Πάλι, όμως, ένα λεπτό αμυντικής αδράνειας βοήθησε τον εξαφανισμένο από την άμυνα του Μάντζαρη Σέρχι Ροντρίγκεθ να ευστοχήσει σε δύο συνεχή τρίποντα και να γράψει το 33-23.

Ο Μπαρτζώκας έριξε στο πλευρό του Πρίντεζη τον Παπαπέτρου, με αποτέλεσμα τα μπλοκ άουτ να λειτουργήσουν, ο νεαρός να δώσει λύση από τα 6.75 και ο Σπανούλης να διατηρήσει τη... σύνδεση με αντίπαλο καλάθι, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να μειώσει στο ημίχρονο σε 40-34. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν άφησε τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ, παρά το γεγονός ότι η «βασίλισσα» πήγε 11 φορές στη γραμμή των βολών.

Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντα του Πέτγουεϊ και τον Σίμονς να παίρνει έξυπνα καλάθι και φάουλ κράτησαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό και μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο στο -7 (59-52), έχοντας πάντως χάσει τη μάχη των ριμπάουντ (κυρίως των επιθετικών).

Στον επίλογο του αγώνα ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα αμυντικά ριμπάουντ, με τη «βασίλισσα» να μαζεύει σε αυτό το διάστημα 11 (8 επιθετικά) αλλά και την αδυναμία στην άμυνα επί του Ρέγες, που έκανε τη ζημιά με 8 πόντους. Την ίδια ώρα ο Σπανούλης ήταν μόνος στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ξέμεινε από δυνάμεις και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το το τελικό 83-69.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις