Ευρωλίγκα: Συντριβή στη Μόσχα κι αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 20:43
UPD:21:16
EPA/SERGEI ILNITSKY

Περικυκλωμένος ο Διαμαντίδης.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Μόσχα για να παίξει «τελικό» απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά παραδόθηκε αμαχητί γνωρίζοντας συντριβή με διαφορά 30 πόντων (74-44) από τη ρωσική ομάδα, που έφτασε στην τρίτη νίκη της (3-2 το σκορ της σειράς) και προκρίθηκε στο φάιναλ-4 του Μιλάνου, όπου στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Για τον αγώνα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν. Η ΤΣΣΚΑ έκανε σωστά τα απλά και αυτονόητα του μπάσκετ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δομηθεί για να «τσακίζει» με την άμυνά του αλλά στην επίθεση λίγα πράγματα, καθώς λείπει ο σκόρερ-ηγέτης που θα «τραβήξει» τους συμπαίκτες του στα δύσκολα. Ως εκ τούτου, οι «πράσινοι» θα μείνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά εκτός τελικής φάσης, χάνοντας την πρόκριση στον πέμπτο αγώνα.

Απολύτως φυσιολογική η εξέλιξη λοιπόν, καθώς με 15/46 δίποντα και 3/12 τρίποντα καμία ομάδα δεν θα είχε τύχη. Ακόμη, οι 44 πόντοι της επιθετικής συγκομιδής του συνιστούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη, ενώ η διαφορά των 30 πόντων αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα του στη διοργάνωση, με την αμέσως προηγούμενη να είναι το -26 την εβδομάδα που πέρασε.

Το πολύ κλειστό παιχνίδι ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της συνάντησης από την έναρξή της, με τους γηπεδούχους να φτάνουν γρήγορα στο 11-4 στα έξι πρώτα λεπτά και να κλείνουν το δεκάλεπτο στο 18-10.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έτρεξε σερί με 8-0 (έξι πόντοι από τον Μαυροκεφαλίδη) και μείωσε σε 21-18, αλλά έκτοτε η ΤΣΣΚΑ ξανάδωσε διψήφια τιμή στη διαφορά και έκλεισε το ημίχρονο με 35-21, με την επιθετική συγκομιδή του ημιχρόνου να συνιστά επίσης αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

Δύο συνεργασίες Διαμαντίδη-Λάσμε έριξαν τη διαφορά στους δέκα (37-27), αλλά η προσπάθεια έμεινε και πάλι ημιτελής, αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν 3.5 λεπτά χωρίς πόντο και η ΤΣΣΚΑ με δύο τρίποντα του Μίτσοβ έφτασε στο +21 (48-27) και χωρίς να πάρει το «πόδι από το γκάζι» ξέφυγε με +27 (63-36), απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε προ πολλού παραδώσει σώμα και πνεύμα…

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις