Ευρωλίγκα: Η ώρα της αλήθειας για τους «αιώνιους»

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 16:27
UPD:16:31
ICON PRESS/ICON PRESS

Ο Παναθηναϊκός θα συγκρουστεί στη ρωσική πρωτεύουσα με την ΤΣΣΚΑ στοχεύοντας να επαναλάβει το επίτευγμα του 2007 και 2009 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ή τώρα ή ποτέ για Ολυμπακό και Παναθηναϊκό, που καλούνται απόψε να ολοκληρώσουν την πιο συγκολονιστική ανατροπή στην ιστορία των πλέι οφ της Ευρώπης και να γίνουν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν σε φάιναλ-4 της διοργάνωσης έχοντας χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο 0-2 αλλά αντέστρεψαν την κατάσταση, ισοφάρισαν τις Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μετέφεραν στις αντιπάλους τους την πίεση, αφού ούτως ή άλλως οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού εξαρχής ήταν τα αουτσάιντερ στις σειρές τους.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα παίξει στη Μαδρίτη (21:45, Δ.Τ.) χωρίς άγχος αλλά με το μέγιστο κίνητρο που δίνει στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα η υπεράσπιση του τίτλου. Ο Στράτος Περπέρογλου επέστρεψε στην αποστολή της πειραϊκής ομάδας και χωρίς να είναι 100% έτοιμος, αν χρειαστεί θα προσφέρει τις υπηρεσίες και την πολύτιμη εμπειρία του.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός θα συγκρουστεί στη ρωσική πρωτεύουσα με την ΤΣΣΚΑ  (19:00, Novasports 2) στοχεύοντας να επαναλάβει το επίτευγμα του 2007 και 2009, όταν είχε νικήσει τους Μοσχοβίτες στους τελικούς της Αθήνας και του Βερολίνου. Απόψε θα πρέπει να το κάνει μέσα στο σπίτι τους, αλλά γιατί όχι; 

Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη έχει και την εμπειρία και την ικανότητα να το πράξει, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού αφού το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα ήταν από τα κορυφαία στην Ευρώπη για φέτος, ενώ απόψε η «αρκούδα» θα ενισχυθεί με τον Μίλος Τεόντοσιτς, η απουσία του οποίου ήταν εμφανής στα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις