Ευρωλίγκα: Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 τη Ρεάλ

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 23:47
UPD:24/04/2014 00:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο παίκτης της Ρεάλ Sergio Llull μαρκάρει τον παίκτη του Ολυμπιακού Bryant Dunston.

A- A A+

Μετά τον Παναθηναϊκό, που νωρίτερα είχε νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φτάνοντας στο 2-2, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να μιμηθεί τον «αιώνιο» αντίπαλό του και να ισοφαρίσει τους υπερόπτες Ισπανούς της Ρεάλ Μαδρίτης, που μετά το γρήγορο 2-0 στην ισπανική πρωτεύουσα πίστεψαν ότι θα κάνουν περίπτατο και στο ΣΕΦ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης διέψευσε τα προγνωστικά, υποχρέωσε τη «βασίλισσα» σε δεύτερη ήττα σε δύο ημέρες επικρατώντας με 71-62 και την Παρασκευή θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει μια τεράστια ανατροπή στη Μαδρίτη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ως απόψε μετρούσε φέτος μόλις τρία χαμένα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! 

Με τον Μάντζαρη να οδηγεί στο σκοράρισμα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 6-2, η Ρεάλ πέρασε με 6-10 και 10-16, αλλά το τρίποντο του Λοτζέσκι και δύο βολές του Σερμαντίνι έφεραν τη διαφορά στον πόντο με τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. 

Βελτιώνοντας την αμυντική λειτουργία του, ο πρωταθλητής έπαιξε φανταστικό μπάσκετ στη δεύτερη περίοδο και κρατώντας χωρίς πόντο για πολλά λεπτά τους Μαδριλένους ξέφυγε 32-21 με «αιχμές» Πρίντεζη και Παπαπέτρου, η Ρεάλ μείωσε στο -5 (32-27), αλλά οι πρώτοι πέντε πόντοι του Σπανούλη οδήγησαν στο 37-30 του ημιχρόνου.

Με νέο τρίποντο του Σπανούλη ο Ολυμπιακός έφτασε στο 47-40 τριάμισι λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά κάποια άστοχα σουτ και λάθη «τιμωρήθηκαν» με τέσσερις πόντους του Μπουρούση κι ένα τρίποντο του Ρούντι (47-47), για να γίνει το 49-47 στο 30΄ με βολές του Μάντζαρη.

Στην τελευταία περίοδο είχε έρθει η ώρα του Μπράιαν Ντάνστον, που οδήγησε την ομάδα του 55-49 αλλά χρεώθηκε με τέταρτο φάουλ. Ε και λοιπόν; Το τρίποντο του Λοτζέσκι έγραψε το 60-51, όμως το παιχνίδι είχε ακόμη δρόμο.

Ο Ντάρντεν (τρίποντο) κι ο Ρούντι (βολές) διατήρησαν στο παιχνίδι τη Ρεάλ (60-56), αλλά ο εκπληκτικός Ντάνστον με επιθετικό ριμπάουντ μετά τις χαμένες βολές του Σπανούλη και ο Λοτζέσκι με τρίποντο 1΄30΄΄ πριν τη λήξη ξανάδωσαν διαφορά ασφαλείας (67-58) και «καθάρισαν» το παιχνίδι, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα παταγωδώς το «μύθο» της Ρεάλ περί αχτύπητης ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις