«Τηλεχειρισμός» πιστωτικών καρτών

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 10:58
UPD:10:59
ondotsystems
A- A A+

Πλήρη έλεγχο της χρήσης των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών του μέσω smartphone παρέχει στον χρήστη η εφαρμογή CardControl, με στόχο την μείωση των απατών.

Ειδικότερα, η εφαρμογή επιτρέπει τον καθορισμό controls σχετικά με τη χρήση μίας κάρτας- ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Mashable, απαιτείται πρώτα να συμφωνήσει η τράπεζα στη χρήση της υπηρεσίας.

«Χρησιμοποιείτε την κάρτα σας σε αγορές όπως θα το κάνατε κανονικά, αλλά χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο για να καθορίσετε πότε, πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα» δήλωσε στο Mashable ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Ondot, Βαντουβούρ Μπαργκαβάν.

Τα controls που παρέχονται από την υπηρεσία περιλαμβάνουν την πλήρη ενεργοποίηση/ απενεργοποίησή της, καθώς και την άδεια για εξειδικευμένα είδη συναλλαγών, όπως οι online αγορές. Κατά τον Μπαργκαβάν, αυτό το χαρακτηριστικό θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε γονείς, για τον έλεγχο των αγορών από τα παιδιά τους. Επίσης, είναι δυνατός ο καθορισμός συγκεκριμένων τοποθεσιών από τις οποίες θα γίνονται συναλλαγές: ο χρήστης μπορεί να καθορίζει μία συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα γίνονται αγορές, ή να επιλέγει «around me» - επιλογή που θα «δεσμεύει» τις αγορές στην περιοχή του smartphone: μία πιστωτική ή χρεωστική θα λειτουργεί μόνο όταν ο χρήστης είναι κοντά, με το τηλέφωνό του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Wired, η ιδέα για την εφαρμογή ήρθε στον Μπαργκαβάν μετά το χακάρισμα των καρτών του το 2010. Το CardControl δεν προϋποθέτει ειδικό hardware ούτε ειδικές πιστωτικές κάρτες. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει μέχρι τώρα ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη Lone Star National Bank στο Τέξας, και έχει υπογράψει συμφωνίες με τέσσερις μεγάλες φίρμες επεξεργασίας πιστωτικών καρτών, που επεξεργάζονται συναλλαγές για 10.000 τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς