Επιστολή Τ. Ιακωβίδου στον Χ. Αθανασίου για τον υπερκορεσμό των φυλακών

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 12:34
UPD:12:38
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η κ. Ιακωβίδου (φωτογραφία αρχείου) τονίζει πως «σε συνδυασμό με τις ήδη θεσπισμένες διατάξεις, η κυβέρνηση αναπτύσσει σωστές πρωτοβουλίες, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να συμβάλουν στον περιορισμό του φαινομένου».

A- A A+

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή τον «υπερ-κορεσμό στις φυλακές και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας» κάνει λόγο η βουλευτής της Ν.Δ. Τάνια Ιακωβίδου σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Οπως επισημαίνει «έχει διογκωθεί υπέρμετρα το φαινόμενο του υπερ-κορεσμού σε σημείο να κρατούνται -υπό προβληματικές συνθήκες διαβίωσης- στα κατά τόπους κρατητήρια εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για πλημμελήματα και δεν μεταφέρονται στις φυλακές».

Σύμφωνα με τη βουλευτή, η κατάσταση αυτή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκθέτει διεθνώς τη χώρα και πλήττει το κύρος της πολιτείας στα μάτια των πολιτών. 

Ωστόσο, η κ. Ιακωβίδου τονίζει πως «σε συνδυασμό με τις ήδη θεσπισμένες διατάξεις, η κυβέρνηση αναπτύσσει σωστές πρωτοβουλίες, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να συμβάλουν στον περιορισμό του φαινομένου».

«Όμως», συνεχίζει, «το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι το οποιοδήποτε ημίμετρο που θα περιορίσει σε όποιον βαθμό το φαινόμενο, αλλά συνδυασμένα μέτρα άμεσης και οριστικής εξαφάνισης του προβλήματος άπαξ δια παντός, εδώ και τώρα, όσα ευνοϊκά και αν είναι τουλάχιστον για τους καταδικασμένους για πλημμεληματικές πράξεις (π.χ. άμεση απελευθέρωση έως να βρεθεί θέση στη φυλακή ή θέση προσφοράς κοινωνικού έργου, ή υποχρεωτική με πολλές δόσεις βεβαίωση από την Δ.Ο.Υ των οφειλών από εξαγορά ποινών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή