Ηλεκτρονική επιτήρηση και οροθετικών κρατουμένων

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 12:26
UPD:12:37
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Ρύθμιση ώστε να ενταχθούν οι οροθετικοί κρατούμενοι στο σύστημα της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι 180 κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας και αποχή από την φαρμακευτική τους αγωγή διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού «Αγ. Παύλος».

Σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού Διατάγματος, το οποίο προβλέπει ότι οροθετικοί κρατούμενοι θα μπορούν να αποφυλακίζονται με ηλεκτρονική επιτήρηση. Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε ότι περίπου 50 οροθετικοί κρατούμενοι θα αποφυλακιστούν, αν και η κα Κατριβάνου χαρακτήρισε «ντροπή» το «βραχιολάκι» ως προς την θεραπεία των οροθετικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει γίνει μεταφορά «ικανού αριθμού» οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα και άμεσα θα διαμορφωθεί ειδικός διάδρομος. Επίσης έχει ψηφιστεί τροπολογία ώστε κατάδικοι που εκτίουν ποινές έως 10 χρόνια και πάσχουν από ασθένειες να απολύονται εφόσον έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, ενώ ενισχύθηκε ο θεσμός του κατ’ επίσκεψη ιατρού, μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΥ το νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού.

newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή