Πρόωρη επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές 525 σχολείων

Στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ – Με πειθαρχικά απειλεί το υπουργείο Παιδείας
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 07:34
UPD:10:17
NAFTEMPORIKI.GR

Σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140.

A- A A+

Ανοίγουν από σήμερα τα σχολεία σε 525 γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Συγκεκριμένα, σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές 260 σχολείων, την Πέμπτη ανοίγουν 125 σχολεία και την Παρασκευή 140.

Ο αναλυτικός κατάλογος των σχολείων που θα αναπληρώσουν με αυτό τον τρόπο τα μαθήματα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Κόντρα καθηγητών υπουργείου Παιδείας

Τρίωρες στάσεις εργασίας, 8:00 – 11:00, από τις 23 έως τις 25 Απριλίου προκήρυξε η ΟΛΜΕ στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν νωρίτερα για την αναπλήρωση της ύλης.

Μετά τις απειλές του υφυπουργού Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, πως οι καθηγητές που δεν θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις, η ΟΛΜΕ τον κατηγόρησε για αυταρχισμό και υποκρισία.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, υποστήριξε πως τα πραγματικά κίνητρα του υπουργείου Παιδείας δεν είναι η αναπλήρωση των ωρών, αλλά «για τιμωρητικούς λόγους, απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, μεταξύ άλλων, επειδή δεν υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή