ΟΛΜΕ: Να αποφασίζουν οι καθηγητές για την αναπλήρωση των κενών

Με χαμένες ώρες για τις χαμένες ώρες αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί
Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 15:34
UPD:17:25
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η ΟΛΜΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει κοινό μέτρο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων.

 

A- A A+

Η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών δεν θα πρέπει να υλοποιείται κατ' εντολή του υπουργείου αλλά κατόπιν αξιολόγησης των διδασκόντων, υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, αιτιολογώντας την απόφαση να προβεί σε στάσεις εργασίας στα σχολεία τα οποία θα ανοίξουν νωρίτερα προκειμένου να αναπληρωθούν τα εκπαιδευτικά κενά που προκάλεσαν οι καταλήψεις του φθινοπώρου. Τι δηλώνει στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να περικόψει κατά 3 ημέρες το πασχαλινό διάλειμμα σε 500 σχολεία στα οποία έχουν χαθεί διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων στην αρχή του έτους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της ΟΛΜΕ, η οποία προκήρυξε 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν με στόχο την αναπλήρωση της ύλης.

Κληθείς να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης κατά του μέτρου αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης αναφέρει ότι έως τώρα οι διδάσκοντες αποφάσιζαν κατά περίπτωση τον τρόπο με τον οποίο αναπληρώνονταν οι χαμένες διδακτικές ώρες, «είτε μέσω των εκδρομών, είτε μέσω των παραμονών εορτών, είτε ευρύτερα με εσωτερική αναπροσαρμογή της λειτουργίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζει την αντίθεση της Ομοσπονδίας στη απόφαση του υπουργείου να καταργήσει τις αντίστοιχες παλαιότερες διατάξεις, ορίζοντας μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα:

«Η ΟΛΜΕ είναι αντίθετη στη λειτουργία των σχολείων τα Σάββατα και τις αργίες. Αν το υπουργείο κόπτεται για τις διδακτικές ώρες, ας φρόντιζε να είχε καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της χώρας».

Ερωτηθείς γιατί θεωρεί ότι το υπουργείο προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση αν δεν το ενδιαφέρει πραγματικά η αναπλήρωση των ωρών, ο κ. Κοτσιφάκης υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται «για τιμωρητικούς λόγους, απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν, μεταξύ άλλων, επειδή δεν υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία».

Σημειωτέον, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, όσοι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν από τα μαθήματα αναπλήρωσης, θα τεθούν σε διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.

Δείτε εδώ ποια σχολεία ανοίγουν την Τετάρτη του Πάσχα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή