Οξεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 00:21
UPD:00:24
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές κωμικοτραγική, καθώς όπως είπε, προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά  και της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χαλκίδα.

Με ιδιαίτερα σκληρές αναφορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «έχουμε έναν κωμικό πρωθυπουργό ο οποίος ασκεί μια τραγική πολιτική. Είναι κωμικός όταν παριστάνει τον εγγυητή της ενότητας μιας κοινωνίας που κάθε μέρα και κάθε ώρα διασπά και διαλύει». 

Επίσης καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα λέγοντας ότι επέβαλε το πιο σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς της Ευρώπης.

«Έριξαν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στον Καιάδα. Καταδίκασαν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, στην ανέχεια και στην απόγνωση» όπως σημείωσε για να συμπληρώσει πως «παρέδωσαν τη δημοκρατία στο trafficking των δανειστών. Έδεσαν τη χώρα χειροπόδαρα στο άρμα της κυρίας Μέρκελ».

Έξοδος στις αγορές - κοινωνικό μέρισμα

Χαρακτήρισε την έξοδο στις αγορές κωμικοτραγική, καθώς όπως είπε, προκάλεσε θυμηδία σε όλους τους σοβαρούς αναλυτές και οικονομολόγους και  φόρτωσε στον ελληνικό λαό νέα χρέη «χαρίζοντας στους διεθνείς πάτρωνες του κυρίου Σαμαρά εκατοντάδες εκατομμύρια».

Επίσης για το κοινωνικό μέρισμα είπε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «μοιράζει λίγα κατοστάρικα στα θύματα της πολιτικής του» κάτι που αποτελεί «θηριώδη απόπειρα εξαγοράς συνειδήσεων, που όμοιά της δεν είδε ποτέ η Ελλάδα».

Για τις τράπεζες

Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στις τράπεζες προειδοποιώντας ότι  «για το σκάνδαλο των τραπεζών δεν θα υπάρξει καμιά ασυλία. Οι ένοχοι δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από κανένα νομικό καταφύγιο, από αυτά που σκαρώνει ο κύριος Βενιζέλος».

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ  προανήγγειλε και δημοψήφισμα «για κάθε μεγάλο ζήτημα.

 Εμείς δεν θα αποφασίζουμε για σας πριν από σας, σημείωσε λέγοντας πως αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα απευθυνθούμε στο λαό για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, θα απευθυνθούμε στο λαό για το ξεκαθάρισμα της κόπρου του Αυγεία της διαπλοκής» είπε

Για τις εκλογές  

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές «απλή και πεντακάθαρη: Τελειώστε αυτό το ανθρωποφάγο καθεστώς την Κυριακή των εκλογών».

Προσδιόρισε και το δίλλημα των εκλογών τονίζοντας πως αυτό το δίλημμα είναι «ή με τον Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση … Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή.

«Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουνε» είπε.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, για το οποίο είπε ότι «κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά» και συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για «ένα ψηφοδέλτιο που με τη σύνθεσή του δείχνει ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις κρίσιμες ευρωεκλογές με όρους πασαρέλας».

Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε αναφορές και σε ΜΜΕ, κυρίως για το θέμα που αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου σχολίασε από το βήμα ότι «πιάστηκαν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες στην Κεντρική μας Επιτροπή για το ευρωψηφοδέλτιο, για να πουν τα μύρια όσα για ρήξη και ρήγμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή