Γ. Τόλιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στο «πάση θυσία» στην Ευρωζώνη

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 19:38
UPD:20:24
ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζεται για ανατροπή του σαθρού οικοδομήματος της ΟΝΕ και επαναθεμελίωσή του με όρους λαών και εργαζόμενων, σημείωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζεται για ανατροπή του σαθρού οικοδομήματος της ΟΝΕ και επαναθεμελίωσή του με όρους λαών και εργαζόμενων, απορρίπτει το δόγμα, "πάση θυσία" στην Ευρωζώνη, που ακολουθεί η κυβέρνηση και θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών».

Τα παραπάνω δήλωσε στο naftemporiki.gr o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, εν μέσω της γνωστής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες , χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές του Μαΐου τις κρισιμότερες από πολιτική άποψη «για την Ελλάδα που βιώνει τις πολιτικές μνημονίου, κυβερνώσας ελληνικής ελίτ και τρόϊκας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)».

Σύμφωνα με τον κ. Τόλιο, η Ευρωζώνη - ευρώ αποδείχτηκε ότι δεν εξασφαλίζουν οικονομική σύγκλιση, αλληλεγγύη, ανάπτυξη, δημοκρατία, κ.ά., αντίθετα οι λαοί ιδιαίτερα της περιφέρειας, βιώνουν σκληρή λιτότητα, κατεδάφιση κοινωνικού κράτους, συρρίκνωση δημοκρατίας και οικοδόμηση «Ενωμένης Ευρώπης» με επικυριαρχία της Γερμανίας.

«Βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα αντιμετωπίσει όταν γίνει κυβέρνηση τις ενδεχόμενες απειλές και εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα, βέβαιος σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα τον στηρίξει» κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή