Ντ. Μπακογιάννη: Δεν είπα ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υποτιμά το εκλογικό σώμα

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 12:55
UPD:14:00
EUROKINISSI/EUROKINISSI

Η κ. Μπακογιάννη, δεν έκρυψε ωστόσο τη δυσαρέσκειά της για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών, λέγοντας πως «δυστυχώς ο σταυρός υποχρεώνει πολλές φορές σε επιλογές σε πρόσωπα που έχουν αναγνωσιμότητα για άλλους λόγους» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Διέψευσε κατηγορηματικά η Ντόρα Μπακογιάννη, το δημοσίευμα της σημερινής Ελευθεροτυπίας, σύμφωνα με το οποίο δήλωσε πως η επιλογή υποψηφίων ευρωβουλευτών από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποτιμά το εκλογικό σώμα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, δήλωσε πως πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο, με προσωπικότητες, το οποίο ενδεχομένως δεν απέφυγε και «κάποιες άλλες επιλογές», αλλά επί της ουσίας δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν άξιους ανθρώπους.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, αναφέρεται πως απαντώντας σε ερώτηση για το αν η επιλογή διασημοτήτων από τη Ν.Δ. αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υποτίμηση του εκλογικού σώματος, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου, ναι. Δυστυχώς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν επιλογές που να μην τραβήξουν το ευρύτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και οι οποίες είναι καθαρά τεχνοκρατικές, αξιοκρατικές, δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν πραγματικά τη μάχη του σταυρού στην Ευρωβουλή».

Η κ. Μπακογιάννη, δεν κρύβει πάντως τη αντίθεσή της για την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών. «Δυστυχώς ο σταυρός υποχρεώνει πολλές φορές σε επιλογές σε πρόσωπα που έχουν αναγνωρισιμότητα για άλλους λόγους», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή