Δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εξαγγελίες για τους αστέγους

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 10:42
UPD:10:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο η μεθαύριο θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένταση προκλήθηκε στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του κυβερνητικού προγράμματος για τους άστεγους.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες το βράδυ για το θέμα με τον Πρωθυπουργό.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ εξέφραζαν χθες το βράδυ τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι προ της ανακοίνωσης προηγήθηκε σύσκεψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς να προσκληθεί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Πέγκου.

Τη διαφωνία του εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ και για την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο η μεθαύριο θα υπάρξει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Παρουσιάζεται το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Εν τω μεταξύ, σε πανηγυρικό κλίμα και για πρώτη φορά σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στις 14:00, στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος. 

Μάλιστα στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» και οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της Αττικής προκειμένου μέσα σε κλίμα ενότητας ο Πρωθυπουργός να δώσει το σήμα της τελικής αντεπίθεσης, τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στον στόχο του κόμματός του που δεν είναι άλλος από το να έλθει η Ν.Δ. πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές το βράδυ της 25 Μαΐου.

Ήδη τα ονόματα των υποψηφίων είναι γνωστά χωρίς όμως να αποκλείεται, όπως σημειώνει με νόημα συνεργάτης του Πρωθυπουργού, και μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Αύριο πάντως αναμένεται οι δύο βουλευτές της Ν.Δ., ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης και ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Μανώλης Κεφαλογιάννης, να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στην Ευρωβουλή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή