Σήμερα η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 07:41
UPD:14:07
FOSPHOTOS/ALEXANDROS KATSIS

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί στροφή προς το κέντρο και τη διαμόρφωσή του ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου.

A- A A+

Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές παρουσιάζει σήμερα στην Πολιτική Επιτροπή της κόμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί στροφή προς το κέντρο και τη διαμόρφωσή του ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Θα συμμετέχουν υποψήφιοι από διάφορους χώρους, ανάμεσά τους, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000 - 2004, ο καθηγητής της Ιατρικής Χριστόδουλος Στεφανάδης, η ιστορικός, διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών Φωτεινή Τομαή.

«Ηχηρό» όνομα του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. είναι εκείνο του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας στο Euro του 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, o οποίος συνάντησε χθες τον Αντώνη Σαμαρά και αποδέχτηκε την «τιμητική» -όπως τη χαρακτήρισε- πρόταση της υποψηφιότητάς του.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, όταν μας χρειάζεται η χώρα, η πατρίδα, σε τέτοιου είδους προτάσεις να ανταποκρινόμαστε θετικά. Και πιστεύω ότι θα σηκώσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη ακόμα περισσότερο», σημείωσε ο κ. Ζαγοράκης.

Στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών βρίσκονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Κωστής Μουσουρούλης, οι οποίοι αναμένεται να παραιτηθούν από τη Βουλή, η νυν ευρωβουλευτής εκλεγμένη με τον ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλα, η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, η νυν ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Κ. Βελόπουλος

Κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου επρόκειτο να ανακοινωθεί και το όνομα του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυράκου Βελόπουλου, ο οποίος ωστόσο γνωστοποίησε μέσω Twitter την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία. 

«Μετά από πολλή σκέψη και βλέπτοντας τις αντιδράσεις του λαού που με πιστεύει και επί 20 χρόνια στέκεται δίπλα μου, αποφάσισα να μην κατέβω στις ευρωεκλογές με τη Ν.Δ.», αναφέρει η σχετική του ανάρτηση. «Ζητώ συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, αλλά η συνείδησή μου δεν μου το επιτρέπει», συμπληρώνει.

Η ένταξη του ονόματος του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Και ρωτώ: αν είναι να βάλουν τον Βελόπουλο, γιατί έκοψε ο Σαμαράς τον αδελφικό του φίλο και ομοϊδεάτη, τον Κρανιδιώτη; Εκτός αν νομίζουν ότι ο Ζαγοράκης, που έπαιζε στο κέντρο, συμβολίζει το άνοιγμα στο μεσαίο χώρο», είχε σχολιάσει σκωπτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή