Ρόρι Κινίαρ και Λέσλι Μάνβιλν πρώτευσαν στα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε»

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 14:55
UPD:19:06

Ο Κινίαρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας ερμηνεύοντας το ρόλο του διπρόσωπου Ιάγου στον «Οθέλλο», ενώ η Λέσλι Μάνβιλν απέσπασε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο κλασικό αριστούργημα του Ίψεν «Bρικόλακες».

A- A A+

Ο Ρόρι Κινίαρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στην τελετή απονομής των βραβείων «Λόρενς Ολίβιε»,  που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο.

Ο Κινίαρ,  ερμηνεύοντας το ρόλο του διπρόσωπου Ιάγου στον «Οθέλλο»,  επικράτησε σε μια κατηγορία με μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Χένρι Γκούντμαν («The Resistible Rise of Arturo Ui»),  Τομ Χίντλεστον («Κοριολανός») και Τζουντ Λο («Ερρίκος Ε΄»).

Ο Βρετανός  ηθοποιός κέρδισε το δεύτερο βραβείο «Λόρενς Ολίβιε» της καριέρας του μετά το 2008, όπου απέσπασε το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο έργο «The man of mode».

Η 58άχρονη Λέσλι Μάνβιλν απέσπασε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο κλασικό αριστούργημα του Ίψεν «Bρικόλακες», επικρατώντας της βραβευμένης με Όσκαρ Τζούντι Ντεντς, η οποία παρουσιαζόταν ως φαβορί για τον ρόλο της «Αλίκης» (που αποτέλεσε έμπνευση για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων),  που συναντά σε μεγάλη ηλικία τον νεαρό Πίτερ. Θυμίζουμε πως η 79χρονη ηθοποιός, με τις 95 υποψηφιότητες για βραβεία στη λαμπρή καριέρα της, πάσχει από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία και οδηγεί σε σταδιακή απώλεια της όρασης.

Η 35άχρονη Zrinka Cvitesic από την Κροατία απέσπασε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου σε μιούζικαλ για την ερμηνεία της στο «Once», ο Τζακ Λόουντεν κέρδισε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου («Ghosts») ενώ η Σάρον Ντ. Κλάρκ απέσπασε το αντίστοιχο βραβείο στη γυναικεία κατηγορία.

Στους μεγάλους νικητές των βραβείων συγκαταλέγεται και το σατιρικό μιούζικαλ «The Book of Mormon» (Η Βίβλος του Μορμόνου) αποσπώντας, μεταξύ άλλων, τα βραβεία πρώτου ανδρικού ρόλου σε μιούζικαλ (Gavin Creel), δεύτερου ανδρικού ρόλου σε μιούζικαλ (Stephen Ashfield),  βραβείο «Mastercard» (καλύτερου νέου μιούζικαλ) καθώς και βραβείο καλύτερης χορογραφίας.

Τα βραβεία «Λόρενς Ολίβιε», τα οποία είναι τα αντίστοιχα των «Τόνι» του Μπρόντγουεϊ, γνωστότερα παλαιότερα ως «The Society of West End Theatre Awards», μετονομάστηκαν προς τιμήν του ηθοποιού Λόρενς Ολίβιε το 1984 και θεσμοθετήθηκαν το 1976, ενώ οργανώνονται από το Θέατρο «Society of London» στο Λονδίνο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς