Εξοπλιστικά: Ποσό 2,5 εκατ. ευρώ επιστρέφει στο Δημόσιο ο Π. Ευσταθίου

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014 14:27
UPD:14:40
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του έχει παραδεχθεί ότι έδινε μίζες και μετά το 2005 σε στρατιωτικούς αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το ποσό των 2.552.435 ευρώ κατέθεσε στο Ελληνικό Δημόσιο ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, Παναγιώτης Ευσταθίου, σύμφωνα με τον συνήγορό του.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο κ. Ευσταθίου «προέβη στη ανωτέρω κίνηση, επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του έχει παραδεχθεί ότι έδινε μίζες και μετά το 2005 σε στρατιωτικούς αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο 83χρονος παραδέχεται ότι έδωσε προμήθειες για τις συμβάσεις αγοράς νέων υποβρυχίων τύπου 214 από κοινού με το συμβόλαιο αναβάθμισης παλαιότερων υποβρυχίων τύπου 214 και το πρόγραμμα των αντιαεροπορικών τύπου Asrad.

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου κατηγορείται για ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και έχει αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή