Απαράδεκτη κρίνουν την ποινική διαδικασία για τον «Ερμή» Σμπώκος - Κάντας

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 16:56
UPD:16:58
FOSPHOTOS/Angeliki Panagiotou

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του επί της ένστασης των κατηγορουμένων στις 28 Απριλίου (φωτογραφία αρχείου)..

A- A A+

«Αφού δεν ελέγχθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ, γιατί να διωχθούμε εμείς, οι φερόμενοι ως συνεργοί του; Η ποινική διαδικασία είναι απαράδεκτη».

Με αυτή την ένσταση του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη τους για την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2.

Η ένσταση αρχικά υποβλήθηκε από τους συνηγόρους του Γιάννη Σμπώκου και στη συνέχεια υποστηρίχτηκε από τον συνήγορο του Αντώνη Κάντα. «Ουδέποτε ελέγχθηκε αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τέλεσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά.

Αθώος δήλωσε δια της συνηγόρου, του ο Ν. Λεονταρίτης, υποστηρίζοντας επίσης ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης του λόγω παραγραφής. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν ασκούσε αποφασιστικές αρμοδιότητες από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο.  

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του επί της ένστασης των κατηγορουμένων στις 28 Απριλίου.

Το κατηγορητήριο για Σμπώκο - Κάντα

Ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 16 χρόνια για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα στην υπόθεση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο, κατηγορείται για απιστία στην υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος ΕΡΜΗΣ.

Ο συγκατηγορούμενός του, Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την ομολογία του για μίζες άνω των 18 εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται επιπλέον και για δωροδοκία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή