Αντ. Σαμαράς: Βγαίνουμε από την περίοδο των μνημονίων

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 22:12
UPD:13/04/2014 12:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει πως αποτελούν προσωπικές του προτεραιότητες η στροφή της χώρας στην ανάπτυξη και «η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν».

A- A A+

Μήνυμα ότι η χώρα εξέρχεται από την «περίοδο των μνημονίων» στέλνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Σαμαράς ασκεί εμμέσως κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποιοι «τώρα που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το “τρίτο μνημόνιο”, αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις».

Μιλά επίσης για μία «ανεύθυνη» αντιπολίτευση και για κάποιους που «έκαναν επάγγελμά τους την καταγγελία του μνημονίου». 

«Και τώρα που η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητα τα 'χουν χαμένα... Μέχρι πριν από λίγο καιρό επικαλούνταν τα αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα. Τώρα θλίβονται για τα εγκωμιαστικά του σχόλια... Μέχρι πριν από λίγο κατήγγελλαν ότι το Μνημόνιο μας δάνειζε με... "τοκογλυφικά επιτόκια". Τώρα ανακάλυψαν ότι μας δάνειζε με 1,5%...», συνεχίζει.

«Η Ελλάδα βήμα - βήμα τα καταφέρνει. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στη γκρίνια στην απομόνωση», σημειώνει.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει επίσης πως αποτελούν προσωπικές του προτεραιότητες η στροφή της χώρας στην ανάπτυξη και «η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν». 

Όπως αναφέρει, «από 'δω και μπρος προτεραιότητά μου, να είμαι δίπλα στην Ελλάδα που πληγώθηκε. Σ' αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα όρθια…».

«Η Ελλάδα βήμα βήμα τα καταφέρνει. Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα, αρκεί να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στη γκρίνια, στην απομόνωση», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή