Οκτώ νεκροί, μεταξύ τους ένας ένοπλος, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 17:55
UPD:18:04
A- A A+

Επτά άτομα που είχαν τραυματιστεί όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη βόρεια Οσετία σήμερα το πρωΐ υπέκυψαν στα τραύματά τους, διευκρίνισε πριν από λίγο το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Εξάλλου, τουλάχιστον ένας ένοπλος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις της αστυνομίας στο πρώτο στάδιο της επιχείρησης.

Η είδηση περί απελευθέρωσης 15 παιδιών νωρίτερα, δεν επιβεβαιώνεται από τη Μόσχα, ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη διαπραγματεύσεις. Ο ηγέτης των τσετσένων αυτονομιστών Μασχάντοφ αρνήθηκε οιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εξέφρασε σε μήνυμά του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ελπίδα ότι τα παιδιά θα απελευθερωθούν χωρίς να σημειωθεί αιματοχυσία.

Η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Σεσίλ Ποζό ντι Μπορζό με σημερινή της ανακοίνωση κάλεσε τους ενόπλους να απελευθερώσουν τους ομήρους, ενώ ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση θέλει να εκφράσει «στις δραματικές αυτές στιγμές την αλληλεγγύη της προς τον ρωσικό λαό».

Στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέτερ Σίντερ πρότεινε τη βοήθειά του σώματος για να βρεθεί μία «ειρηνική λύση» της κρίσης των ομήρων στο σχολείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή