Κόσμος
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2004 17:55

Οκτώ νεκροί, μεταξύ τους ένας ένοπλος, σύμφωνα με το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ

Επτά άτομα που είχαν τραυματιστεί όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη βόρεια Οσετία σήμερα το πρωΐ υπέκυψαν στα τραύματά τους, διευκρίνισε πριν από λίγο το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Εξάλλου, τουλάχιστον ένας ένοπλος σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις της αστυνομίας στο πρώτο στάδιο της επιχείρησης.

Η είδηση περί απελευθέρωσης 15 παιδιών νωρίτερα, δεν επιβεβαιώνεται από τη Μόσχα, ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη διαπραγματεύσεις. Ο ηγέτης των τσετσένων αυτονομιστών Μασχάντοφ αρνήθηκε οιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ εξέφρασε σε μήνυμά του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ελπίδα ότι τα παιδιά θα απελευθερωθούν χωρίς να σημειωθεί αιματοχυσία.

Η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Σεσίλ Ποζό ντι Μπορζό με σημερινή της ανακοίνωση κάλεσε τους ενόπλους να απελευθερώσουν τους ομήρους, ενώ ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση θέλει να εκφράσει «στις δραματικές αυτές στιγμές την αλληλεγγύη της προς τον ρωσικό λαό».

Στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέτερ Σίντερ πρότεινε τη βοήθειά του σώματος για να βρεθεί μία «ειρηνική λύση» της κρίσης των ομήρων στο σχολείο.