Η «διαστημική» κερασιά που άνθισε πρόωρα

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 13:59
UPD:14/04/2014 15:35
REUTERS/Toru Hanai
A- A A+

Μυστήριο περιβάλλει την πρόωρη ανθοφορία μιας γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα, αφήνοντας άφωνους τους μοναχούς βουδιστές και τους επιστήμονες που τη φροντίζουν, καθώς άνθισε στις αρχές Απριλίου σε ηλικία 4 ετών, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των ομοίων του φυτών.

Το κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ και γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς είναι γνωστό ότι το θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό, καθώς  είχε επιλεγεί πριν από χρόνια μαζί με άλλους σπόρους από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας, όπου το συγκεκριμένο φυτό λατρεύεται για τα ροζ πέταλα των ανθών του, και στάλθηκε σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Νοέμβριο του 2008, για ένα ταξίδι οκτώ μηνών.

Ερευνητές, σχετικά με την πρόωρη ανθοφορία του φυτού, υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία, αλλά από επιστημονικής άποψης δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσουν κάποια εξήγηση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή