«Ραντεβού» έξω από το υπ. Παιδείας δίνει αύριο η ΟΛΜΕ κατά της αξιολόγησης

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 15:52
UPD:15:56
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ακόμα ένα «ραντεβού» κατά της αξιολόγησης δίνει αύριο η ΟΛΜΕ καλώντας το μεσημέρι τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, προγραμματίζει στάσεις εργασίας στα σχολεία εκείνα που θα επιλέξουν την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών σε ημέρες αργίας λόγω Πάσχα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αυτοαξιολόγηση εκτός από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΟΛΜΕ προαναγγέλλει την κατάθεση στο ΣτΕ αίτησης ακύρωσης και αναστολής των σχετικών εγκυκλίων του υπουργείου Παιδείας.

Αναπλήρωση

Εξάλλου, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών σε ημέρες αργίας μετά το Πάσχα η ΟΛΜΕ καλεί το υπουργείο να ρυθμίζει τέτοιου είδους ζητήματα «με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, εγκαλεί το υπουργείο καθώς όπως αναφέρει «δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Για το λόγο αυτό το δ.σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί  τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή