Συνέχιση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 18:42
UPD:20:30
NAFTEMPORIKI.GR

Οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι σχολικοί φύλακες, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υπουργό, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

A- A A+

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, με την Ομοσπονδία να τονίζει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της.

Ομάδα διαδηλωτών για περίπου μιάμιση ώρα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία στη Β. Σοφίας μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει τις υπόλοιπες 212 θέσεις για τους καθηγητές που υπολείπονται.

«Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό που προτίθεται να κάνει το υπουργείο είναι να δώσει μία παράταση στην διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες των ΑΣΕΠ.

Ωστόσο τόνισε ότι «δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης» και σύμφωνα με πηγές του υπουργείο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα προκήρυξη θέσεων.

«Θα συνεχίσουμε»

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ είπαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προκήρυξη ακόμη 212 θέσεων για καθηγητές που υπολείπονται και το μόνο που τους υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι μία μικρή παράταση της διαθεσιμότητας, προκειμένου να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες του ΑΣΕΠ.

Πριν από τη συνάντηση είχε προηγηθεί  συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών στον χώρο του υπουργείου παρουσία ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας με δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

Η ΟΛΜΕ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της από το πρωί, αρχικά με συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι και στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν 1.787 εκπαιδευτικοί και προκηρύχθηκαν 1.709 θέσεις, δηλαδή εκτός μένουν 78 εκπαιδευτικοί και όσοι δεν καλύψουν τις θέσεις από τη διαδικασία κινητικότητας.

Σημειώνεται δε ότι αύριο λήγει και η 8μηνη προθεσμία της διαθεσιμότητας, ενώ νωρίτερα σήμερα παραδόθηκαν στο ΑΣΕΠ οι τελικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών, από το αρμόδιο Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή