Δ. Παπαδημούλης: Το νέο δάνειο αυξάνει το δημόσιο χρέος

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 15:13
UPD:15:18
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η χώρα αναμένεται να δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια, εξερχόμενη στις αγορές, καθώς και ότι θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 989.

«Είναι σαν να αφαιρείς πειραματικά τη μηχανική υποστήριξη από διασωληνωμένο ασθενή, από τη μια η κυβέρνηση λέει ότι δε χρειαζόμαστε δανεικά, από την άλλη βγαίνει να δανειστεί με "αλμυρό" επιτόκιο κοντά στο 5%», δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπαδημούλης συμπλήρωσε ότι επελέγη τώρα η έξοδος στις αγορές, γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά των φορολογουμένων, ενώ πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει τις θυσίες που έχει υποστεί επί τέσσερα χρόνια.

Με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με ευθύνη του κ. Σαμαρά τα ακροδεξιά στοιχεία δεν αποτελούν μεμονωμένη εξαίρεση στη Ν.Δ., ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αναβάλλει τη συζήτηση στη Βουλή, γιατί φοβάται να μιλήσει για το θέμα.

Κλείνοντας, κάλεσε τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη να ασχοληθούν περαιτέρω με το ζήτημα Μπαλτάκου, διερευνώντας όχι μόνο το πώς παρήχθη το βίντεο, αλλά και το περιεχόμενό του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή