Σε φουλ ρυθμούς η κυβέρνηση μέχρι τις γιορτές του Πάσχα

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 06:07
UPD:09:50
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Το Μαξίμου θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις στο δύσκολο γρίφο της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

A- A A+

Εν μέσω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές και παράλληλα πληθώρας θετικών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο για τις προοπτικές εξόδου από την κρίση της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου να βγει η χώρα, ακόμη και σήμερα, στις αγορές ύστερα από 4 χρόνια ύφεσης και αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παράλληλα προχωρά με προσεκτικές κινήσεις προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της εσωστρέφειας που προκάλεσε η υπόθεση του πρώην πλέον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα έρθει εκ νέου στη Βουλή -αναζητείται η ημερομηνία- το  αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η επεξεργασία του οποίου ολοκληρώθηκε όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σε συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής. 

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Ν.Δ. θα ανακοινώσει τους υποψήφιους που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Τέλος, μετά τις γιορτές του Πάσχα, τη Δευτέρα του Θωμά, θα διεξαχθεί στη Βουλή και η προ ημερησίας συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας, για την υπόθεση Μπαλτάκου.   

Μέχρι τότε το Μαξίμου, θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις στο δύσκολο γρίφο της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό διότι, παρά το άριστο επίπεδο συνεργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθημερινά προκύπτουν και νέα προβλήματα.

Τελευταία εστία έντασης το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η περίφημη νομοτεχνική ρύθμιση στο άρθρο 14 του Καλλικράτη, την οποία ζητούσε μετ’ επιτάσεως το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ρύθμιση που πέρασε τελικά χθες το βράδυ από τη Βουλή μετά από προσπάθειες και διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Δευτέρας.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο και η «έκρηξη» των οφειλών των πολιτών προς το κράτος. Μόνο για το μήνα Φεβρουάριο έφτασαν το 1,5 δισ. ευρώ, εκτοξεύοντας τα συσσωρευμένα χρέη προς την εφορία στο ιλιγγιώδες ποσό των 64 δισ. ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή