«Αγκαλιά» με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μπιλμπάο

Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 00:55
UPD:01:19
EPA/Kai Foersterling
A- A A+

Το πιο μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας αγωνιστικής περιόδου έκανε η εκπληκτική Αθλέτικ Μπιλμπάο, που πέρασε από το «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» με νίκη 2-1 επί της Λεβάντε, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 32ης ημέρας στην Ισπανία.

Οι επελαύνοντες Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε, που θα είναι σκάνδαλο αν δεν ανακηρυχθεί προπονητής της χρονιάς στην πριμέρα ντιβιζιόν, ξεκίνησαν παίζοντας φουλ επίθεση στην έδρα του αντιπάλου τους και μόλις στο 11΄ έχασαν πέναλτι, με τον Μίκελ Σαν Χοσέ να σουτάρει άουτ την παράβαση του Χουανφράν επί του Ίκερ Μουνιάιν.

Ε, και λοιπόν; Ο Άριτς Αντούρθιθ ήταν για άλλο ένα βράδυ εκεί για να κάνει τη δουλειά που ξέρει πολύ καλά: να σκοράρει. Ο δυναμικός επιθετικός της Αθλέτικ ανάγκασε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ισπανίας, τον Κέιλορ Νάβας, να μαζέψει δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του βρίσκοντας στόχο στο 15ο και το 45ο λεπτό.

Με τον Λουκά Βύντρα να αντικαθίσταται στο ημίχρονο προκειμένου ο Χοακίν Καπαρός να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, η Λεβάντε δεν κατόρθωσε και πολλά πράγματα στην επανάληψη, αφού ακόμη και η μείωση του σκορ ήταν έργο του παραλίγο καταστροφικού απόψε για την ομάδα του, Σαν Χοσέ, ο οποίος εκτός του χαμένου πέναλτι σημείωσε και αυτογκόλ «εκτελώντας» τον Γκόρκα Ιραϊθόθ στο 66΄.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ως τη λήξη καθώς οι γηπεδούχοι δεν υπήρξαν απειλητικοί, σε αντίθεση με την Μπιλμπάο που ήταν «φωτιά και λάβρα» στις αντεπιθέσεις χάνοντας ευκαιρίες με τους Αντούριθ και Μουνιάιν. Στα αξιοσημείωτα η βλακώδης αποβολή του Νταβίντ Μπαράλ μετά τη λήξη του αγώνα με δεύτερη κίτρινη (!), για διαμαρτυρία στον διαιτητή Εστράδα Φερνάντεθ, με την Αθλέτικ να σημειώνει την πρώτη νίκη της υπό την παρουσία του, αφού μέχρι σήμερα με αυτόν «άρχοντα της αναμέτρησης» μετρούσε τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Με το τρίποντο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στους 59 βαθμούς και κρατούν «σφιχταγκαλιασμένη» την τέταρτη θέση έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη, καθώς αύξησαν τη διαφορά από τη Σεβίλη, η οποία ακολουθεί και φαντάζει πια ως η μοναδική εν δυνάμει απειλή, στους έξι βαθμούς, την ώρα που η Ρεάλ Σοσιεδάδ και η Βιγιαρεάλ απέχουν εννέα και δέκα πόντους αντίστοιχα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις