Για το επίμαχο βίντεο καταθέτει ο Τ. Μπαλτάκος

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 14:17
UPD:14:54
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Το Γραφείο της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα πέρασε ο πρώην γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στο επίμαχο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος εμφανιζόταν να αφήνει να εννοηθεί πως υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπαλτάκος καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις συνθήκες βιντεοσκόπησης της συνομιλίας.

Η Εισαγγελέας έχει ήδη ζητήσει το βίντεο και τα πρακτικά της Βουλής, ενώ η έρευνα αφορά το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος. 

Αναφορά Δένδια για τα περί κατοχής βίντεο από μέλη της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά με δημοσιεύματα σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή βίντεο από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στη συνοδευτική του επιστολή ο κ. Δένδιας ζητεί από την κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού. 

Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Κυρία Εισαγγελεύ,

Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.

Με τιμή,
Νίκος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».

Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά Δένδια

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Δένδια, ζητώντας την παραπομπή του ιδίου «και όλων των εκβιαστών της χούντας Σαμαρά» σε ειδικό δικαστήριο.
 
«Τολμά και μιλά για προστασία του δημοσίου βίου ο εγκληματίας Δένδιας, που σύμφωνα με τον ομοτράπεζό του Μπαλτάκο, έχει διαπράξει βαρύτατα κακουργήματα και έχει μεθοδεύσει την κατάλυση του πολιτεύματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, βάζοντας στο στόχαστρό της και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή