Πόλο: Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Θρύλου

Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 22:15
UPD:23:53
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ανεπανάληπτος θρίαμβος για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που πανηγυρίζει απόψε στην Ιταλία τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της καθώς κατάκτησε το Len Trophy, επικρατώντας στον τελικό της Φλωρεντίας επί της διοργανώτριας Φιρέντσε με 10-9.

Οι αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη έδειξαν τις διαθέσεις τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς με έμφαση στην άμυνα διατήρησαν απαραβίαστη την εστία στην πρώτη περίοδο, αποκτώντας διαφορά δύο τερμάτων με ισάριθμα γκολ της Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Μπαρτολίνι τιμώρησε την αδράνεια των αντιπάλων της και ισοφάρισε, όμως το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό προηγούμενο 5-4. Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα, παρά τα αρκετά φιλικά προς την έδρα σφυρίγματα των διαιτητών και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν (6-6) και είχαν δοκάρι στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου αλλά στην τελευταία περίοδο μίλησε η κλάση της Μανωλιουδάκη, που ευστόχησε σε πέναλτι, ενώ με άλλο ένα γκολ και μια καλή πάσα στην Πλευρίτου, η οποία σκόραρε, έφερε τον Ολυμπιακό στο 9-7, φέρνοντας την ομάδα της με πλεονέκτημα στην τελική ευθεία.

Η Μότα αρχικά και η Μπαρτολίνι στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 9-9 και έδωσαν δραματικό τόνο στο φινάλε: η Αβραμίδου χάνει την ευκαιρία στην κόντρα, 1΄45΄΄ πριν τη λήξη, αλλά με 23΄΄ να απομένουν η Νοξ έφυγε σε νέα κόντρα και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ «σκότωσε» τη Φιρέντσε. 

Για την πειραϊκή ομάδα σκόραραν οι Μανωλιουδάκη 4, Μπούικα 2, Νοξ 2 και Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, ενώ τα τέρματα της Φιρέντσε σημείωσαν οι Μπαρτολίνι 5, Μότα 2, Ρεπέτο και Κρεγκ.

«Ήταν ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε με την ψυχή και μόνο. Η διαιτησία ήταν κόντρα και έκανε ότι μπορούσε να μας το στερήσει. Η ομάδα έδειξε ψυχή και πήρε το Κύπελλο. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στους συνεργάτες μου. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα έρθουν και άλλες κούπες πιο μεγάλες» δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό πόλο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον ανώνυμο οπαδό του Ολυμπιακού, που είναι δίπλα στον Ερασιτέχνη. Είναι δίπλα μας, παίρνει εισιτήριο για να μας δει και την κάρτα φιλάθλου για να μας ενισχύσει. Δυστυχώς είχαμε και την ατυχία με την Άλκηστη, αλλά ελπίζω να την έχουμε στα πλέι οφ» πρόσθεσε.

Ο λόγος ήταν για την Άλκηστη Αβραμίδου, που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του τελικού αλλά δεν λύγισε κι έπαιξε ως το τέλος. Αμέσως μετά τη λήξη, όμως, η Ελληνίδα διεθνής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού στα δύο δάκτυλα του δεξιού χεριού της.

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τόνισε: «Καταφέραμε κόντρα στη διαιτησία να πάρουμε το Κύπελλο. Η ομάδα έδειξε αυτό το διήμερο πως το ήθελε πάρα πολύ και επιτέλους τα καταφέραμε. Αυτή η ομάδα έχει λαμπρό μέλλον. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια και στον προπονητή και ευχαριστούμε πάρα πολύ την διοίκηση και τον κόσμο για την στήριξη».

Η συμπαίκτριά της, Μπρον Νοξ, δήλωσε «υπερήφανη που παίζω σ’ αυτή την ομάδα. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και δίκαια πήραμε το Κύπελλο». 

Ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Γιάννης Δαλέζιος, υπογράμμισε ότι «για μένα το μεγαλύτερο έργο είναι να φτιάξουμε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας και δεν έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις για να προπονηθούν τα παιδιά των Ακαδημιών μας στο πόλο και στην κολύμβηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις